FNUSA: Nedávejte žádné peníze do kasiček podomním 'obchodníkům'

18.03.2020 9:10

Bohužel se už v Brně objevili podvodníci, kteří obcházejí lidi s pokladničkou a tvrzením, že vybírají peníze na boj s koronavirem v naší nemocnici.

FNUSA: Nedávejte žádné peníze do kasiček podomním 'obchodníkům'
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

O žádné takové „spolupráci“ nevíme a rozhodně bychom ani nikdy nic podobného nechtěli. Ozývají se nám lidé, že chtějí pomoci finančně a s těmi se domlouváme na dalších postupech, které máme pro tyto případě přesně stanoveny (darovací smlouva apod.). PROSÍM, varujte občany, aby nedávali žádné peníze do kasiček podomním „obchodníkům“.

Jako vstup do nemocnice je otevřen pro veřejnost jediný vchod, a to hlavní vchod z ulice Pekařská, to tzv. Hansenovy budovy. Imobilní pacienti a ZTP přijíždějící autem mohou samozřejmě i nadále využít vjezd z Mendelova náměstí. U hlavního vstupu je od včerejška příchozím měřena tělesná teplota – provádějí zdravotníci. V případě vyšší teploty je pacient umístěn do izolace, kde je mu po konzultaci s krajskou hygienou doporučen lékařem další postup. Apelujte, prosím, na veřejnost, aby do nemocnice chodila jen v nejnutnějších případech.

Jelikož v hlavní, tzv. Hansenově budově se také nachází jedna ze tří lékáren FNUSA, ode dneška nakupující nechodí dovnitř budovy, ale zřídili jsme pro ně výdejové „okno“ přímo na Pekařské ulici. Samozřejmě to zpomalí provoz, za což se omlouváme, ale bezpečnost pacientů, zaměstnanců a obecně veřejnosti je pro nás nade vše. Další lékárny fungují bez provozních změn s tím, že lidé vstupují po jednom a pouze s rouškou. Telefony s elektronickými recepty nedávají do ruky lékárníkovi, pouze nadiktují kód nebo ukážou QR kód.

Jednání ohledně toho, jak konkrétně bude sv. Anna fungovat jako nemocnice pro pacienty s onemocněním COVID-19 s těžkých průběhem, stále probíhají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…