FNUSA: Od pondělí začneme rušit všechny plánované neakutní zákroky a operace

09.10.2020 21:01

Momentálně máme ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně 42 pacientů s onemocněním COVID-19. Z toho sedm je na anesteziologicko resuscitační klinice ve velmi vážném stavu (2 na ECMO). Zbylí pacienti jsou ti, kteří přišli k hospitalizaci s jiným problémem a byli pozitivní (testujeme všechny pacienty, určené k hospitalizaci). Jak už jsem psala včera, přibývá nám pacientů, kteří měli lehčí průběh nemoci COVID-19, ale ten později přešel v oboustranný zápal plic.

FNUSA: Od pondělí začneme rušit všechny plánované neakutní zákroky a operace
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Situace se mění ze dne na den, každý den u nás zasedá epidemiologický tým a ten dnes rozhodl o tom, že od pondělka začne naše nemocnice postupně rušit všechny plánované neakutní zákroky a operace. Samozřejmě vždy po konzultaci s daným lékařem a individuálně s ohledem na zdraví každého jednotlivého pacienta! Za všechny příklad z II. chirurgické kliniky, která se zaměřuje na cévní chirurgii. „Pozastavili jsme teď program operace křečových žil a některých vybraných plánovaných cévně-chirurgických a endovaskulárních zákroků, jejichž odklad nijak neohrozí zdraví pacienta.“ prof. MUDr. Robert Staffa, přednosta II. chirurgické kliniky FNUSA a LF MU. Z dalších zákroků mohu zmínit například plánované koronarografie u pacientů s nízkým stupněm angíny pectoris na I. interní kardioangiologické klinice FNUSA a LF MU. Cílem je uvolnit lůžka a především zdravotníky k pacientům, kteří jejich péči akutně potřebují.

V pondělí v 7:00 začíná fungovat druhé odběrové místo na COVID-19. Zatím bude fungovat pouze ve všední dny v čase 7:00-15:00 hodin. Prostor je umístěn de facto na stejném místě jako stávající odběrové místo, jedná se o otevření další ambulance. Díky tomu se kapacita pro veřejnost navýší o dalších 50 míst, celkem tedy denně budeme testovat až 250 lidí, zahrnuje to však také testování hospitalizovaných pacientů a vybraných zaměstnanců. Nyní máme vždy obsazeny 2-3 dny předem, dnes jsou například nejbližší volné termíny na úterý.

A závěrem ještě ryze pozitivní zpráva – během tohoto týdne přišlo díky akci 450 ml naděje do našeho odběrového centra Krevní Banky 160 dárců krve, z toho bylo 126 prvodárců. Je skvělé, že i přes zhoršující se epidemiologickou situaci se tolik lidí rozhodlo jít poprvé darovat krev, za to jim moc děkujeme! Samozřejmě sháníme dárce krve dál, zájemci mohou přijít v pondělí, úterý a středu v čase 6:15 – 9:45, nejlepší je telefonicky nebo online se objednat, bližší informace jsou na webových stránkách nemocnice www.fnusa.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…