FNUSA: Potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku

27.02.2021 15:06

Aktuální informace z Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

FNUSA: Potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno celkem 90 pacientů s onemocněním COVID-19. Patnáct pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice, z toho čtrnáct na umělé plicní ventilaci (dva také na přístroji ECMO).

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

17 pacientů covid+ je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách (jeden na umělé plicní ventilaci), stav jedenácti z nich je vážný. Zbylí pacienti jsou na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách.

V současné době máme 42 nakažených zdravotníků, z toho 41 nelékařů a jednoho fyzioterapeuta.

Jinak platí to, co jsem psala již včera, že s ohledem na počet pacientů s onemocněním COVID-19 a dle nařízení MZ jsme ještě více omezili operativu a „otevřeli“ další standardní covidové oddělení a rovněž další jednotku intenzivní péče. V současné chvíli tedy máme nachystaných 70 standardních lůžek a 50 JIP lůžek (z toho 25 ventilovaných).

I díky tomu jsme dnes mohli přijmout pacienta z Ústeckého kraje v těžkém stavu, nutno také říci, že naši lékaři z anesteziologicko resuscitační kliniky poskytují kolegům z ostatním nemocnic denně řadu konzultací.

I dnes pokračujeme v očkování seniorů 80+, zdravotníků, i klientů a personálu v domovech seniorů a ústavech sociálních služeb v Jihomoravském kraji. Například včera celkem naše nemocnice proočkovala 493 lidí, což je opravdu velké číslo, když uvážíte, jaká je situace v nemocnicích, a kdy potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku…Narůstá také zájem lidí o antigenní testy, nyní máme volno až v úterý 2. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…