FNUSA: Registr pacientů s mrtvicí pronikne do dalších zemí

09.09.2019 10:57

Mezinárodní centrum klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně prezentovalo v Praze sedmi nově nastupujícím českým velvyslancům unikátní mezinárodní registr RES-Q (www.qualityregistry.eu), který pomáhá zlepšit kvalitu péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Cílem je rozšířit platformu RES-Q do dalších zemí.

FNUSA: Registr pacientů s mrtvicí pronikne do dalších zemí
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Noví čeští velvyslanci v Lotyšsku, Slovinsku, Japonsku, Kolumbii, Pákistánu, Barmě a Mali přislíbili pomoc při rozšíření registru s tím, že ho představí tamním ministrům zdravotnictví nebo přímo v místních nemocnicích tak, aby podpořili zavedení platformy RES-Q v dané zemi. 

„Registr jsme původně vyvinuli pro země východní Evropy s tím, že bude mapovat výkonnostní a kvalitativní parametry péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou. A to na úrovni nemocnic, regionů i států. Zájem však vzrostl natolik, že platformu dnes využívá pro monitoraci vlastní iktové péče 980 nemocnic z 61 zemí světa,“ uvedl neurolog a vedoucí iktového programu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně prof. Robert Mikulík, který je hlavním autorem celého konceptu registru RES-Q. „Díky stále se zvyšujícímu množství pacientů po cévní mozkové příhodě, kteří jsou do registru zařazeni, můžeme snáze najít a realizovat nové metody v oblasti péče o ně – ať už jsou kdekoliv na světě,“ doplnil Robert Mikulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…