FNUSA: Většina pacientů ve vážném stavu je neočkovaná

12.11.2021 16:09 | Tisková zpráva

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je k dnešnímu ránu hospitalizováno celkem 82 pacientů s nemocí COVID-19. Na anesteziologicko-resuscitační klinice je dvanáct pacientů na umělé plicní ventilaci a čtyři také na přístroji ECMO.

FNUSA: Většina pacientů ve vážném stavu je neočkovaná
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Další dva post covidoví pacienti (již nefigurují ve statistikách nakažených, ale zůstávají na ARK) jsou na umělé plicní ventilaci a přístroji ECMO. Všichni jsou ve vážném stavu. Dalších jedenáct pacientů je na jednotkách intenzivní péče. Zbývající pacienti jsou na covidových odděleních v středně těžkém a lehčím stavu, jsou na HFNO (vysokoprůtoková aplikace kyslíku) a kyslíku.

Stále platí, že většina pacientů ve vážném stavu je neočkovaná. S pacienty v těžkém stavu pomáháme okolním nemocnicím, včera jsme kromě pacienta z vyškovské nemocnice přijali také dalšího z Nemocnice Znojmo, oba jsou na anesteziologicko resuscitační klinice na UPV a ECMO.

Ohledně spolupráce s policisty, hasiči a vojáky jednáme nyní o počtech a termínech. V předchozí covidové vlně jsme měli z každé této zmíněné „složky“ deset lidí. Naši zdravotníci si jejich pomoc velmi pochvalovali, byli pracovití, disciplinovaní a opravdu v těžké době velmi platní. Rádi bychom tyto posily využili na všech klinikách, kde máme covidové pacienty, tzn. na ARK, obou internách, II. chirurgii a neurologii. Posily bude potřebovat také testovací centrum, kde od příštího týdne budeme testovat neočkované zdravotníky.

Včera naši zdravotníci podali celkem 911 dávek, z toho 473 dávek v našem očkovacím centru v nemocnici (většina 3. dávky), 438 v očkovacím centru pro neregistrované v OC Olympia (převážně první dávky výrobce a jednodávková vakcína výrobce Johnson). Pokud se jedná o testování, rezervační kalendář máme ohledně PCR testů plný do konce týdne, volné termíny jsou od pondělka. U antigenních testů je volno i dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…