FNUSA: Zdravotníci očkují klienty Domova pro seniory Vychodilova

29.12.2020 20:03

Tým zdravotníků Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně dnes očkuje proti onemocnění COVID-19 klienty brněnského Domova pro seniory Vychodilova. Během dne je stihnou naočkovat všechny na dvou různých místech.

FNUSA: Zdravotníci očkují klienty Domova pro seniory Vychodilova
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Celkem zdravotníci naočkují 140 obyvatelů domova. Očkování bude probíhat v komfortu jejich jednolůžkových pokojů a zabere několik hodin. „Jsme rádi, že můžeme takto přispět k ochraně rizikové populace a umožnit našim starším spoluobčanům se co nejrychleji vrátit k jejich obvyklému způsobu života, především k možnosti opět neomezeně vidět své blízké. V současné době probíhají intenzivní jednání o očkování naším týmem i v dalších domovech,“ uvedl lékař MUDr. Libor Urbánek, Ph.D., který tým vede.

„Vážíme si toho, že můžeme být součástí „první vlny“ očkování, pro naše klienty i pro nás je to určitě velmi důležitý okamžik. Věříme, že díky tomu již budou moci v letošním roce žít v domově běžný život a časem se i potkávat s příbuznými,“ řekl PhDr. Petr Němec, ředitel Domova pro seniory Vychodilova Brno a dodal, že očkování se týká všech jejich klientů.

Druhou dávku vakcíny obdrží senioři za 21 dní, očkovat je znovu přijedou týmy z Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …