FNUSA zrekonstruovala pavilon P

22.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

Moderní hemodialyzační středisko, rozšířená pneumologická ambulance s bronchoskopickým sálkem i prostor pro další rozvoj nemocnice. Kompletně zrekonstruovaný pavilon P nabídne pacientům i personálu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně odpovídající zázemí s vysokým komfortem užívání.

FNUSA zrekonstruovala pavilon P
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Padesát let starý objekt budovy P byl zrekonstruován od dispozičních úprav přes zdravo-technické instalace, vytápění a rozvody chladu i elektrické rozvody až po obvodový plášť, u kterého byly zlepšeny také tepelně-izolační vlastnosti. Celková modernizace budovy vyšla na necelých 61 milionů korun a byla financována z projektu IROP REACT-EU.

První dvě poschodí zrekonstruované budovy patří hemodialyzačnímu středisku, které vzniklo sloučením dvou doposud od sebe vzdálených pracovišť. Větší prostory navíc umožnily navýšit kapacitu dialyzačních lůžek o dvě na celkových osmnáct, což umožní nárůst počtu dialyzovaných pacientů až na 280.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Vybudována byla také samostatná peritoneální, nefrologická a transplantační ambulance. „Celé centrum je bezbariérové a dialyzační sály plně vybavené váhovými lůžky i zabudovanou podlahovou váhou,“ uvedla vedoucí lékařka hemodialyzačního pracoviště II. interní kliniky FNUSA a LF MU MUDr. Petra Strnadová s tím, že váha je důležitý indikátor pro dosažení optimálního stavu hydratace pacienta.

Novinkou je také centrální příprava a rozvod dialyzačního koncentrátu. „Doposud se několikalitrové kanystry s dialyzačním roztokem ručně přenášely k lůžku pacienta, nyní bude k dispozici rozvod, což ušetří čas a práci personálu,“ popsala MUDr. Strnadová. „Nové řešení bude mít také příznivý ekonomický dopad, jelikož umožní ředění dialyzačních roztoků přímo na pracovišti a nebude je tak nutné dovážet od výrobce,“ doplnil obchodní náměstek FNUSA PharmDr. Filip Ovesný.

Ve třetím patře budovy P pacienti naleznou pneumologickou ambulanci, a to včetně bronchoskopického sálku a stacionáře. Přesun z již nedostatečných prostor umožní rozšíření provozu o třetí ambulanci a pacientům nabídne odpovídající prostředí s výrazně vyšším komfortem. Nově zrekonstruované zázemí plicní ambulance bude poskytovat komplexní ambulantní pneumologické zázemí plně odpovídající a v některých aspektech i překračující potřebě FNUSA.

„V posledním patře bude během následujícího roku vybudováno lůžkové oddělení pro onkochirurgickou kliniku FNUSA a LF MU. Uvolněné stávající prostory oddělení v budově J umožní vybudovat LDN jednotku, která by společně s chystaným oddělením paliativní péče měla zvýšit kvalitu poskytované následné péče ve FNUSA,“ nastínil další plány ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…