Fakulta stavební ČVUT se i letos představí na veletrhu FOR ARCH 2015

11.09.2015 16:39

Ve dnech 15. – 19. září 2015 bude mít široká veřejnost a zájemci o studium příležitost shlédnou prezentaci jedné z největších fakult Českého vysokého učení technického v Praze – Fakulty stavební.

Fakulta stavební ČVUT se i letos představí na veletrhu FOR ARCH 2015
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Návštěvníci veletrhu For Arch se seznámí s unikátními projekty a výzkumnými centry fakulty. Osobní setkání se zástupci fakulty jim umožní získat přímo informace o nabídce studia, uplatnění a možnostech, které fakulta svým studentům nabízí.

Mezi unikátní projekty fakulty patří Podzemní laboratoř Josef. Tu provozuje Centrum experimentální geotechniky a v oboru si vybudovala významnou pozici na mezinárodní úrovni. K významným úspěchům fakulty patří Centrum excelence GAČR, jehož je fakulta nositelem. Zabývá se kumulativně časově závislými procesy ve stavebních materiálech. Centrum kompetence CESTI – Centrum pro efektivní a udržitelnou dopravní infrastrukturu se zaměřuje na inovace a odstranění nedostatků dnešní dopravní infrastruktury. Fakulta je koordinátorem tohoto projektu.

Mezi významné aktivity patří Univerzitní centrum energeticky efektivních budov (UCEEB), které je společným projektem pěti fakult ČVUT v Praze. Odborníci z Fakulty stavební se v rámci centra zabý-vají obvodovými plášti budov, stavební fyzikou a pokročilými mate¬riálovými řešeními. Specializují se na konstrukční systémy a prv¬ky z vysokohodnotných kompozitů, obvodové pláště s integrovaný-mi energetickými funkcemi a systémy inteligentního řízení. Vyvíjejí konstrukce na bázi obnovitelných a recyklovaných materiálů s při¬hlédnutím na jejich požární bezpečnost a akustickou kvalitu.

Další výzkumná centra, jako Experimentální centrum, Vodohospodářské experimentální centrum, Centrum experimentální geotechniky, Centrum nanotechnologií ve stavebnictví a řada specializovaných laboratoří nabízí akreditované i neakreditované zkoušky. Na fakultě je vybudována kvalitní experimentální základna pro výzkum materiálů konstrukčních prvků, od nano úrovně až po testování konstrukcí ve skutečných rozměrech (full scale).

Stavebním firmám nabízí fakulta také možnost spolupráce na výzkumu a vývoji nových stavebních materiálů. Profil fakulty je široký - na stánku bude k nahlédnutí publikace Akademický atlas českých dějin, jejímž spoluautorem je doc. Ing. Jiří Cajthaml, Ph.D., z katedry geomatiky Fakulty stavební ČVUT. Kniha získala několik významných ocenění, např. literární cenu Magnesia Litera za nakladatelský počin.

Výstavní stánek je od návrhu po realizaci v rukou absolventů a studentů studijního programu Architektura a stavitelství Fakulty stavební ČVUT. Hlavním motivem expozice jsou STAVEBNÍ materiály v jejich nejsurovější podobě - OSB desky, palety, stavební dřevo, cihly, tvárnice.

Na Fakultě stavební ČVUT studuje více jak 5000 studentů. Ti se v rámci studia profilují v několika základních směrech – stavebnictví, architektura, geodézie a metrologie. Každý z těchto směrů má řadu profesních zaměření a možnosti uplatnění napříč oblastmi, jako jsou doprava, energetika, životní prostředí a hygiena, zdravotnictví, zemědělství či průmysl. Nabídka studia je prezentována formou uplatnění absolventů v profesích, kterých je přes šedesát. Návštěvníci mají na stánku jedinečnou příležitost se osobně ptát a konzultovat volbu svého studia na některém ze studijních programů. Pro tvořivé návštěvníky stánku připravila fakulta malý dárek, který si mohou sami vytvořit.

Více informací najdete na www.fsv.cvut.cz

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2015/16 nabízí ČVUT svým studentům 117 studijních programů a v rámci nich 457 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…