Fakultní nemocnice Hradec Králové hledá další dárkyně mateřského mléka

27.12.2023 7:44 | Tisková zpráva

Mléčná banka Fakultní nemocnice Hradec Králové průběžně hledá nové dárkyně mateřského mléka pro výživu novorozenců hospitalizovaných ve FN HK. Do darování mléka se v letošním roce zapojilo několik desítek matek novorozenců, celkem se podařilo získat téměř 1600 litrů mateřského mléka, které je pro komplexní výživu novorozenců zcela zásadní.

Fakultní nemocnice Hradec Králové hledá další dárkyně mateřského mléka
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Chceme moc poděkovat všem maminkám, které mléko darovaly. Díky jejich aktivitě se letos poprvé podařilo zajistit mateřské mléko nejen pro nedonošené novorozence, ale i pro donošené novorozence, kteří nemohou být z nějakého důvodu kojeni. Doufáme, že se nám podaří získat nové dárkyně mléka, abychom měli dostatek mléka pro všechny naše nejmenší pacienty, kteří jej budou potřebovat,“ uvedla vedoucí Tkáňové ústředny FN HK, která provoz mléčné banky zajišťuje, Mgr. Miroslava Jandová, Ph.D..

Darování mateřského mléka je dobrovolné, nemocnice dárkyním nabízí příspěvek na stravu ve výši 250 korun za litr mikrobiologicky nezávadného mateřského mléka. Fakultní nemocnice Hradec Králové od roku 2022 nabízí dárkyním možnost svozu mateřského mléka ze vzdálenosti do 50 kilometrů od Hradec Králové. Mléko od externích dárkyň je sváženo jednou týdně do FN HK, následně po mikrobiologické kontrole ošetřeno procesem pasterace a následně zamrazeno.

Bližší informace o dárcovství mateřského mléka je možné najít ZDE nebo na telefonním čísle 495 833 750 v pracovních dnech v čase od 6:00 do 15:30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…