Fanoušci karlovarského filmového festivalu podpořili s aplikací "EPP Pomáhej pohybem" pět projektů

13.07.2015 14:19

Fanoušci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pomohli svým pohybem k získání podpory pěti projektům. Ti, kdo si v průběhu karlovarského festivalu stáhli a používali mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem, nasbírali body pro čtyři veřejně prospěšné projekty z Karlovarského kraje a jeden filmový projekt. Nadace ČEZ je nyní podpoří finančním příspěvkem v celkové výši 240 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem více než 97 tisíc lidí.

Fanoušci karlovarského filmového festivalu podpořili s aplikací "EPP Pomáhej pohybem" pět projektů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Návštěvníci karlovarského festivalu sbírali body pro své vybrané projekty například při procházkách na lázeňské kolonádě, při přebíhání mezi kinosály nebo při tanci na koncertech. Ti, kteří zůstali doma, a festivalové dění sledovali pouze prostřednictvím zpravodajství, pomáhali například jízdou na kole a při pěších výletech. Všem pěti projektům, speciálně nasazeným v aplikaci během konání karlovarského festivalu, se podařilo získat potřebný počet bodů. Nadace ČEZ je teď prostřednictvím jednoho ze svých grantů podpoří. „Zájem o naši aplikaci během Mezinárodního filmového festivalu výrazně vzrostl a body potřebné k získání podpory naskakovaly neuvěřitelně rychle. K tomu přispěla i volba nasazených projektů, které jsou zaměřeny na rozvoj Karlovarského kraje nebo podporu filmu,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Pomoci se dočkají například imobilní obyvatelé Karlovarska, kterým Centrum pro zdravotně postižené Karlovarského kraje o. p. s. zpřístupní tamější region na elektrickém čtyřkolovém skútru. Uživatelé aplikace rozhodli také o podpoře organizaci SOS SLUNÍČKO Karlovy Vary, která pomáhá rodinám, jež se vzhledem k tíživé životní situaci nemohou na přechodnou dobu starat o své dítě, a také zanedbávaným dětem nebo těm, které se staly obětí zneužívání či týraní. Dalším projektem, tentokrát z filmové oblasti, je podpora realizace 10. ročníku mezinárodního filmového festivalu MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL, který uvádí výhradně filmy s herci s mentálním a kombinovaným postižením.

Přehled všech pěti podpořených projektů přináší speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace EPP.

S aplikací EPP Pomáhej pohybem se lidé setkají na akcích, které Skupina ČEZ napříč celou Českou republikou podporuje.  Například při hudebním festivalu Colours of Ostrava, který se koná o nadcházejícím víkendu, si budou moci zajezdit na oranžových rotopedech v rámci charitativní Akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem, a vyšlapat tak podporu dvěma charitativním organizacím – Kola pro Afriku o.p.s. a o.s. Filadelfie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…