Festival FELFEST na ČVUT opět rozezvučí Vítězné náměstí a k tomu představí vědu

08.06.2016 19:47

Po roce se na Vítězné náměstí v Praze opět vrací festival Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze FELFEST.

Festival FELFEST na ČVUT opět rozezvučí Vítězné náměstí a k tomu představí vědu
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Jednodenní festival se uskuteční 15. června 2016 od 14.00 hodin na travnatém prostranství před kampusem ČVUT v pražských Dejvicích. Již tradičně nabídne bohatý hudební program a prezentaci studentských projektů fakulty. Kromě dvou hudebních scén a obsáhlého výstavního TechParku se návštěvníci mohou těšit na doprovodný program, sportovní exhibice a workshopy. Vstup na festival je zdarma.

Jako každý rok připravila Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze oslavu konce letního semestru – festival FELFEST. Zájemci si budou moci prohlédnout projekty, které na fakultě vznikají. Mezi nejpopulárnější patří Letecký simulátor s možností pilotování nad Prahou, Lego roboti, kteří umí skládat Rubikovu kostku, balancovat na nakloněném povrchu, nebo sbírat míčky určité barvy, studentská formule, s níž studenti fakulty každoročně vítězí na mezinárodních závodech, nebo Banana piano, umožňující sestavit si vlastní hudební nástroj ovoce a zeleniny. TechPark dále láká na robotické dalekohledy, minidružice, vícenohé kráčející platformy, přístroje pro snímání biologických signálů, řešení prostorových rébusů, zařízení na snímání hracích kostek  a mnoho dalších exponátů pro mladé i dospělé technické nadšence. V letošním roce bude navíc možné navštívit Halu vysokých napětí, výstavu mapující historii počítačů nebo představení studentů Institutu intermédií.

Přehlídku studentských prací doplní bohatý hudební program. Kromě legendární kapely Traband s Jardou Svobodou v čele vystoupí i více, či méně známí interpreti. Balkánsko-swingoví Timudej z nedalekých Černošic nedávno vydali nové album a v Praze ho na venkovním podiu představí poprvé. Odpoledne Trombenik dokáže, že klezmer je stále živá hudba. Další program doplní duo Vasilův Rubáš, bluesrockoví Odečet plynu a menší projekty na pubstage, jako Ploy, Lazer Viking, Kaspar Melichar, a improvizátoři Metoděj a Dózr, kteří budou celým festivalem provázet.

Doprovodný program festivalu nabídne například možnost vyzkoušet dvě nejnovější konzole Nintendo Wii U a New nintendo 3DS či popasovat své síly se softballlovým nadhazovacím strojem.

Podrobné informace naleznete na stránkách www.felfest.cz, nebo https://www.facebook.com/felfestcz

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnickou, jadernou a fyzikálně inženýrskou, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 119 studijních programů a v jejich rámci  442 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2015 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4 200 světových univerzit, ve skupině technických univerzit na 451. – 460. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…