Finanční a ekonomický institut: Dražby nemovitostí - konečně čistá hra?

25.07.2017 16:23

Dražby nemovitostí lákají stále více kupujících. Díky internetu a mobilním aplikacím jsou stoprocentně transparentní a odpadají hry na schovávanou, kdy si právnické partičky přes dražby přihrávaly levně nemovitosti. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) o tom ujistila Simona Krejčová, prokuristka společnosti Eurodražby.cz, která patří mezi lídry trhu dražeb nemovitostí.

Finanční a ekonomický institut: Dražby nemovitostí - konečně čistá hra?
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

„Už není potřeba cestovat do dražební síně. Řadu lidí dříve odrazovala i nejistota, jak se na dražbě chovat. To vše s elektronickými dražbami odpadá. Elektronické dražby nabízí zcela transparentní prodej. Sám dražebník do poslední chvíle neví, kolik lidí a kdo se samotné dražby zúčastní,“ řekla v rozhovoru Simona Krejčová.

Podle ní nástup elektronických dražeb znamenal otevření trhu. „Odpadly tak veškeré spekulace i obavy, že by se zájemci mohli nějak domluvit. Celý systém je velmi komplexní a bezpečnost a důvěra kupujících i prodávajících je naprosto zásadní. Navíc lze dražit odkudkoli, z počítačů i mobilních zařízení,“ dodala.

Zdůraznila, že zájemce by se vždy měl seznámit se samotnou nemovitostí, o kterou má zájem, a především s informacemi uvedenými v dražební vyhlášce. Základní podmínkou účasti v dražbě je mít uzavřenou smlouvu o uživatelském účtu, která opravňuje využívat systém elektronických dražeb, složit příslušnou dražební jistotu a mít stabilní připojení k internetu.

Celý rozhovor se Simonou Krejčovou si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…