„Z našich průzkumů vyplývá, že v současné době se obchodní přirážka u másla pohybuje kolem 70 procent, v jednom případě dokonce téměř 90 procent,“ říká Miroslav Toman v rozhovoru. Na vysoké ceně se ale podepisují i další faktory včetně zvýšeného zájmu po kvalitních výrobcích s mléčným tukem nebo evropské embargo vůči Rusku, kdy klesla produkce mléka.
„Při zahájení a přetrvávání ruského embarga, kdy skutečně vznikl přebytek mléka na evropském trhu, začala EU vyplácet kompenzace za snížení produkce mléka,“ vysvětluje Toman. V rozhovoru rovněž odmítá, že by české potraviny patřily k nejlevnějším v Evropě.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: komerční tisková zpráva