Finanční správa: Informace k účtům vedeným u Waldviertler Sparkasse Bank AG

09.07.2021 17:28

Česká spořitelna, a.s. převzala s účinností od 1. 1. 2021 podstatnou část obchodního závodu zahraniční banky Waldviertler Sparkasse Bank AG (dále jen "WSPK"), jehož prostřednictvím provozovala WSPK bankovní činnost na území České republiky (tuzemská pobočka se sídlem Klášterská 126, Jindřichův Hradec). Tímto Česká spořitelna, a.s. převzala kromě jiného práva a závazky spojené s databází účtů a vkladů klientů této pobočky WSPK. Z technických důvodů vedla Česká spořitelna, a.s. tyto účty původních klientů pobočky WSPK pod jejich původním číslem účtu a kódem banky i po 1. 1. 2021.

Finanční správa: Informace k účtům vedeným u Waldviertler Sparkasse Bank AG
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Dne 1. 8. 2021 převede Česká spořitelna, a.s. tyto účty původních klientů pobočky WSPK do svých interních systémů a účty označí novým číslem a kódem banky (0800).

Finanční správa ČR upozorňuje registrované daňové subjekty, které mají účet u WSPK registrován u správce daně, na oznamovací povinnost týkající se změny registrovaného účtu. Dojde-li ke změně údajů uváděných při registraci, tedy i čísla účtu, je daňový subjekt povinen tuto změnu oznámit správci daně do 15 dnů ode dne, kdy nastala.

Finanční správa ČR upozorňuje zejména plátce DPH, kteří mají účet u WSPK registrován jako účet pro vracení přeplatků na DPH (nadměrné odpočty), případně zveřejněn v Registru DPH, aby nezapomněli včas změnu čísla účtu oznámit tak, aby jim případné přeplatky na DPH mohly být i nadále vraceny bezhotovostně převodem na účet, a zároveň určit, zda má být nový účet zveřejněn v Registru DPH.

Uvedené oznámení se činí prostřednictvím tiskopisu Oznámení o změně registračních údajů, který je k dispozici v elektronické podobě mj. v aplikacích Elektronická podání pro finanční správu nebo Online finanční úřad dostupných na daňovém portálu (www.mojedane.cz) a v listinné podobě na všech finančních úřadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …