Finanční správa: Krizová infolinka pro poplatníky na čísle 225 092 392

19.03.2020 7:34

Finanční správa zřídila na čísle 225 092 392 infolinku obsluhovanou metodiky připravenými kvalifikovaně odpovídat na dotazy související s liberačním balíčkem Ministerstva financí.

Finanční správa: Krizová infolinka pro poplatníky na čísle 225 092 392
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Liberační balíček (ZDE) je určen pro poplatníky, zasažené současnou situací. Personální kapacity infolinky byly vyčleněny zejména z dosavadní infolinky pro metodické dotazy k EET, náběh jejíž závěrečné fáze byl fakticky odložen. Infolinka je k dispozici od pondělí do pátku v čase 9:00-17:00, připraveno odpovídat a radit je více než 100 metodiků Finanční správy.

Liberační balíček Ministerstva financí přináší faktické posunutí podání přiznání k dani z příjmu fyzických a právnických osob o tři měsíce do 1. července 2020. Individuálně promíjí pokuty za opožděné tvrzení všech daní v případech, kdy daňový subjekt prokáže důvody související s koronavirem. Fakticky posouvá také účinnost závěrečné fázi EET. Finanční a Celní správa budou při kontrolní činnosti od 1. května po dobu tří měsíců postupovat s maximální tolerancí a plnit pouze poradní funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…