Finanční správa: Pracovníci vybrali v rámci dobročinného projektu téměř milion korun

19.02.2021 14:21

Úspěchem skončil interní charitativní projekt Finanční správy „Pomáháme svým kolegům“. Ten je každoročně pořádaný ve spolupráci s Kontem Bariéry, aby pomohl zaměstnancům a jejich blízkým se zdravotním handicapem nebo vážnou nemocí zlepšit kvalitu života. 945 490,- Kč se rozdělí mezi tři rodiny, které se přihlásily do letošního ročníku.

Finanční správa: Pracovníci vybrali v rámci dobročinného projektu téměř milion korun
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Dobročinná sbírka, která probíhala napříč celou republikou již popáté, byla spuštěna 2. listopadu 2020 a trvala do půlky ledna 2021. Výtěžek charitativního projektu poputuje do rodin zaměstnanců Finanční správy, kteří se nacházejí v komplikované situaci. Dvojčata Maxim a Alex využijí prostředky na financování aplikované behaviorální analýzy a na nákup doplňků stravy. Klárka získané peníze použije na nákup rehabilitační židle X-PANDA a na potřebné terapie. Mladý tatínek David finance ze sbírky potřebuje na vybudování bezbariérového přístupu do domu a na zahradu.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

„Vůbec jsem nečekala, že bychom mohli v této těžké době vybrat pro tři rodiny téměř milion korun. Jsem velmi ráda, že se do dobročinné sbírky každoročně zapojují všechna pracoviště Finanční správy v celé republice. Těší mě, že máme tolik zaměstnanců, kteří rádi pomohou ostatním spolupracovníkům v boji s nepřízní osudu i přes velkou vytíženost a vysoké pracovní nasazení,“ hodnotí výtěžek charitativního projektu generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

„Sbírka Finanční správy, kterou pořádají sami zaměstnanci pro své kolegy v těžké životní situaci, se již stala skvělou tradicí. Má za sebou již pět ročníků, které dohromady vynesly více než šest milionu korun. Máme velkou radost i z letošního výsledku. Sbírka Finanční správy je premiantem mezi zaměstnaneckými sbírkami a navíc se stala vzorem i pro další firmy, které chtějí pomáhat stejným způsobem,“ říká ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Finanční správa se charitativní činnosti věnuje již od roku 2014. Od té doby připravila celkem 9 charitativních projektů a všechny byly velice úspěšné. Sbíraly se např. plyšové hračky, knihy pro děti a mládež, víčka od PET lahví nebo oblečení. Mezi zaměstnanci se v celé republice na přelomu roku 2019/2020 vybraly téměř dva miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…