Finanční správa: Prominutí pokut za nepodání kontrolního hlášení DPH zůstává ve stejném rozsahu

22.12.2018 20:17

Možnosti prominutí pokut za nepodání kontrolního hlášení DPH ve výši 10, 30 a 50 tisíc korun zůstávají pro rok 2019 ve stejném rozsahu, jako tomu bylo v roce 2018.

Finanční správa: Prominutí pokut za nepodání kontrolního hlášení DPH zůstává ve stejném rozsahu
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Pokyn GFŘ D-29, který upravuje prominutí těchto pokut u kontrolního hlášení DPH, byl v této souvislosti aktualizován Dodatkem č. 3.

I v roce 2019 tedy bude možné prominout příslušné pokuty, vztahující se k nesplnění povinnosti u kontrolního hlášení DPH, v tomto rozsahu:

  • jedno libovolné prominutí vzniklé pokuty ve výši 10, 30 a 50 tisíc korun,
  • pozdní reakce do 5 následujících pracovních dní po uplynutí lhůty výzvy k podání kontrolního hlášení za předpokladu, že povinnost podat kontrolní hlášení plátci skutečně nevznikla,
  • pozdní reakce do 5 následujících pracovních dní po uplynutí lhůty výzvy ke změně, doplnění, či potvrzení údajů v situaci, kdy plátce potvrzuje správnost naposledy podaného kontrolního hlášení,
  • další možnosti prominutí upravené Pokynem GFŘ D-29, jejichž aplikace nebyla ani předtím časově omezena (více viz část II. 3. A. Ospravedlnitelný důvod – Pokynu GFŘ D-29).

Souhrnné informace k sankčnímu systému kontrolního hlášení DPH včetně aktualizovaného Pokynu GFŘ D-29, který upravuje prominutí pokut uložených podle § 101h odst. 1 písm. b) až d) zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, naleznete na webu Finanční správy v umístění Daně > DPH > Kontrolní hlášení > Sankce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…