Finanční správa: Shrnutí mimořádných opatření

19.03.2020 15:02

Finanční správa přináší souhrn opatření a doporučení, jak s finančními úřady v současné komunikovat, kde se dozvědět podstatné informace a s jakými omezeními se veřejnost setká.

Finanční správa: Shrnutí mimořádných opatření
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Finanční správa zřídila na svém webu speciální stránky Nouzový stav (COVID-19) (ZDE), kde jsou soustředěny aktuální a praktické informace. Naleznete na něm odpovědi na nejčastější dotazy ohledně současných opatření v oblasti daní, průvodce pro daňové poplatníky v souvislosti se současnou situací a další důležité informace.

Finanční správa také zřídila mimořádné infolinky (ZDE), které jsou v pracovních dnech v provozu od 9:00 do 17:00.

Až do odvolání budou úřední hodiny podatelen pro veřejnost pouze v pondělí a ve středu od 8:00 do 11:00. Tato rozhodnutí jsou v souladu s opatřeními, která mají minimalizovat riziko přenosu nemoci mezi občany.

Finanční správa také doporučuje poplatníkům, aby v současné situaci v maximální možné míře využívali dálkovou formu komunikace se správcem daně. Daňové přiznání a jiné formuláře lze podat elektronicky nebo poštou bez nutnosti návštěvy příslušného úřadu. Více informací se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…