Finanční správa: Splňujete podmínky - Podáte oznámení – Máte prominuto

31.03.2021 13:30

Co je nutné udělat pro prominutí úroků z prodlení u DPH a silniční daně

Finanční správa: Splňujete podmínky - Podáte oznámení – Máte prominuto
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Pokud nemáte zaplacenou daň z přidané hodnoty (DPH) za zdaňovací období září 2020 až březen 2021 a silniční daň za zdaňovací období 2020 včetně zálohy splatné 15. 4. 2021, můžete požádat o prominutí úroku z prodlení a daň bez sankcí uhradit až do 16. 8. 2021. Prominutí umožňuje generální pardon ministryně financí. Jediné, co je potřeba -  zaslat svému správci daně oznámení o splnění podmínek.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Oznámení lze podat i e-mailem, stejně jako v případě kompenzačního bonusu, tj. vytištěné oznámení je potřeba podepsat, naskenovat a poslat na emailovou adresu územního pracoviště, kde máte uložený daňový spis. Pokud chcete mít jistotu, že bylo na finanční úřad Vaše oznámení doručeno, využijte odeslání prostřednictvím DIS+ v online finančním úřadu, do kterého se přihlásíte na webových stránkách www.mojedane.cz. Nejsnadnější cesta, jak oznámení vyplnit, je prostřednictvím webové aplikace, která je k dispozici na webových stránkách Finanční správy ZDE.

V oznámení je nutné uvést, že převažující část příjmů  v období od 1. 6. 2020 do 30. 9. 2020 pocházela z jedné nebo více činností, které byly v období od 22. 10. 2020 do 31. 3. 2021 zakázány nebo omezeny Usnesením vlády České republiky o přijetí krizového opatření. Aby mohl být dotčeným daňovým subjektům prominut úrok z prodlení vzniklý na dani z přidané hodnoty nebo zálohy na daň silniční, musí oznámit splnění podmínky nadpoloviční části příjmů pocházející z činností, které byly zakázány či omezeny, příslušnému správci daně. Kompletní informace k rozhodnutí o prominutí příslušenství daně naleznete na stránkách Finanční správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…