Firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se představují na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí

19.02.2019 12:31

V těchto dnech se v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech koná tradiční a jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky IDEX 2019. Této prestižní události se účastní i společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a kopřivnická TATRA TRUCKS.

Firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se představují na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí
Foto: CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: Stánky firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí

Na stáncích CP-410 a CP-420 své výrobky a služby prezentují především společnosti EXCALIBUR ARMY, MSM Group reprezentující slovenskou větev holdingu CZECHOSLOVAK GROUP, také automobilka TATRA TRUCKS a firma RETIA patřící do divize CSG Aerospace.

Společnost EXCALIBUR ARMY vystavuje raketomet BM-21 MT 4x4 na podvozku TATRA FORCE, který využívá osvědčené odpalovací zařízení GRAD 122 mm a zcela nový systém řízení palby, nové elektronické systémy a také ovládacími prvky. MSM Group přestavuje celé portfolio malorážové i středorážové munice, dále moderní munici pro dělostřelecké systémy ráže 155 mm a pro minomety ráže 81 mm. Nechybějí ani ruční palné zbraně značky ZVS, nejnovější protitanková řízená střela Hornet, ale i lehké přenosné minomety řady ANTOS.

RETIA spadající do nedávno založené divize CSG Aerospace vystavuje ve světové premiéře novinku v podobě radaru ReGUARD. Jde o víceúčelový 3D radar pro detekci a současné sledování pozemních cílů a pomalých níz¬koletících cílů s malou odraznou plochou. Dalším exponátem je například nejnovější provedení speciálního radarového zařízení ReTWis 5, které je schopno detekovat živé objekty a osoby za nekovovými překážkami, jako jsou například zdi.

Také kopřivnická TATRA TRUCKS představila světovou novinku – novou generaci středního nákladního vozu TATRA TACTIC 4x4 s originální tatrováckou kabinou pro čtyřčlennou posádku a dalšími vylepšeními. Celková hmotnost nového vozu činí 13 t a uveze až 5,5 t nákladu, pohání jej šestiválcový motor Cummins o výkonu 210 kW spojený s plně automatickou převodovkou Allison.  Dalším exponátem je návěsový tahač TATRA PHOENIX v provedení 6x6 určený pro vojenské využití.

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…