Flora Olomouc je šetrná k přírodě. Má flotilu vozů na hybridní pohon

15.07.2017 11:46

Společnost Výstaviště Flora Olomouc vedle svých jiných aktivit pečuje také o zelený pás městských historických parků. Sama sídlí přímo v jednom z nich - Smetanových sadech - takže je neodmyslitelně spjata s přírodou a zelení. A že to s ekologií myslí opravdu vážně, prokázala na přelomu loňského a letošního roku, kdy pořídila hned trojici k přírodě šetrných automobilů s pohonem na stlačený zemní plyn.

Flora Olomouc je šetrná k přírodě. Má flotilu vozů na hybridní pohon
Foto: flora-ol.cz
Popisek: Výstaviště Flora Olomouc - logo

Vozy Volkswagen Caddy EcoFuel s pohonem na CNG zakoupila společnost Výstaviště Flora Olomouc, a.s. ve dvou etapách. V první v září loňského roku to byl sedmimístný automobil, který využívá personál „restaurace a“, a ve druhé z letošního dubna a června šlo o dvě pětimístná auta pro zahradnický a technický úsek.

„Jako správce zelených městských parků se chceme chovat ekologicky a je potěšující, že auta na hybridní pohon, která jsme zakoupili, jsou nejen šetrnější k životnímu prostředí, ale zároveň mají také levnější provoz,“ vyzdvihuje ředitel společnosti Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř.

Multifunkční Volkswagen Caddy patřil mezi vůbec první dodávkové automobily na českém trhu s pohonem na stlačený zemní plyn. Jeho průměrná spotřeba se pohybuje zhruba mezi šesti a osmi kilogramy plynu podle zatížení a způsobu jízdy, což výrazně přispívá k ekonomice provozu.

Vůz je samozřejmě vybaven i přídavnou benzínovou nádrží, která však slouží především jako dojezdová. Výrobce udává průměrný dojezd vozidla do 450 kilometrů na plynový pohon a maximálně do 130 kilometrů s benzínem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…