Flotila opavských CNG autobusů je kompletní

02.09.2015 7:00

V závěru srpna dorazily do opavského dopravního podniku poslední dva z celkového počtu patnácti kusů ekologických autobusů s pohonem na CNG.

Flotila opavských CNG autobusů je kompletní
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Tyto nové autobusy IVECO Urbanway 10,5 a 12 nahradily staré vozy značek SOR, KAROSA a CITYBUS. Byly pořízeny, současně s plnící stanicí CNG, díky evropské dotaci ze SFŽP. Opava je tak jedno z mála měst, jehož autobusový vozový park se stal plně nízkopodlažním.

I tyto poslední dva autobusy dostaly jména, která jim opět vybraly děti z opavských základních škol Mařádkova a Otická, Michaela Vaňková a Melanie Šustrová. A tak se již v září setkáme na linkách opavské MHD i se Školáčkem a Květinkou. Uvedení těchto vozů do provozu proběhlo v den zahájení nového školního roku 1. září v areálu opavského dopravního podniku za účasti náměstka primátora pro dopravu, představitelů MDPO, a.s., zástupců města, autorů obrázků, jejich učitelů a spolužáků.  A právě Školáček a Květinka zahájily nový školní rok netradiční okružní jízdou Opavou i ve všemi pozvanými. Kolik vlastně dětmi pojmenovaných vozů dnes již Opavou jezdí? „K dnešnímu dni je to sedm trolejbusů a patnáct autobusů s pohonem na CNG“ prozradil náměstek MDPO, a.s. Ing. Libor Pěčonka. Každý, koho zajímají jména nových autobusů a trolejbusů, může jejich seznam najít na www.mdpo.cz.

V průběhu prázdnin se v opavském dopravním podniku také budovalo. Začala zde vyrůstat nová stacionární plnící stanice CNG, správní budova a dílny byly vybaveny díky účelové dotaci SMO novým systémem EPS a stejně tak byly na točnách v Kateřinkách a Kylešovicích zmodernizovány trolejbusové výhybky.

A na co začátkem září nezapomenout? Především na to, že skončil letní jízdní řád a je nejvyšší čas myslet na výměnu staré čipové karty za novou ODISku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…