Fórum cestovního ruchu podporuje vládní návrh novely zákona o výši poplatku z ubytování

22.06.2019 12:58

Návrhy na zvýšení poplatků až do výše 100,- až 150,-Kč za osobu a noc neprošly ve třetím čtení Poslaneckou sněmovnou! FCR velmi vítá toto rozhodnutí a přijetí vládního návrhu novely.

Fórum cestovního ruchu podporuje vládní návrh novely zákona o výši poplatku z ubytování
Foto: Fórum cestovního ruchu
Popisek: Fórum cestovního ruchu_logo

Fórum cestovního ruchu dlouhodobě podporuje vládní návrhy novely, u které bylo od jejího samotného zrodu, protože je transparentnější a rozšiřuje výběr poplatku i na ubytování v soukromí. V rámci pracovních skupin po celou dobu usilovalo o zavedení jednotného poplatku a o možnost jeho navýšením až do výše 21,- Kč v příštím roce a až do výše 50,- Kč v letech následujících.

Nepřiměřené navýšení poplatku z ubytování by s ohledem na okolní země přineslo České republice ztrátu konkurenceschopnosti a výrazně omezilo zvláště domácí cestovní ruch v regionech.

Jsme rádi, že z jednáních s poslanci a odborníky vyšla podpora vládního návrhu novely, do které se  podařilo zahrnout povinnost i pro ubytování v soukromí a zejména výjimky poplatníků, mezi ty patří osoby pečující o děti na zotavovacích a obdobných akcích, a lidi, kteří vykonávají v obcích sezonní práce.

I nadále tak budeme přesvědčovat senátory v přijetí vládního návrhu, aby nebyl přijat návrh s výší poplatku až 150,- Kč ohrožující cestovní ruch v České republice. Pevně věříme, že novelu zákona Senát přijme a že obce nastavující výši poplatku investují adekvátně vybrané finanční prostředky zpět do rozvoje infrastruktury a marketingu cestovního ruchu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…