GE: Ojedinělý program v NASA - mladí inovátoři spojí síly

01.05.2014 16:40

Jedinečnost je na dosah a přesně toto platí dnes o Budapešti: již podruhé má GE Healthcare tu čest být platinovým sponzorem soutěže Global Impact v regionu střední a východní Evropy.

GE: Ojedinělý program v NASA - mladí inovátoři spojí síly
Foto: GE
Popisek: GE

Tuto soutěž pořádá v maďarské metropoli vzdělávací instituce Singularity University. Minulý rok měla porota možnost shlédnout projekty, které v následujících třech letech mohou mít pozitivní dopad na více než milion lidí v daných zemích či regionu — všechny tyto projekty jsou přitom dílem mladých inovátorů.

V roce 2013 získaly hlavní ceny dva úžasné projekty a dva talentovaní inovátoři tak měli příležitost zúčastnit se letního programu na Singularity University při výzkumném středisku NASA. Projekt GyroSet Mártona Juhásze byl navržen s cílem usnadnit navigaci a komunikaci pro postižené, zatímco Cukeriada Aleksandry Orchowské pomáhá vzdělávat dětem trpícím diabetem a ukazuje jim, jak se mohou se svou nemocí vypořádat.

Dnes finalisté třetího ročníku soutěže Global Impact v regionu střední a východní Evropy představí své projekty před odbornou porotou v čele s Robem Nailem, spoluzakladatelem a generálním ředitelem Singularity University. Dva letošní vítězové - Pawel Jarmolkowicz z Polska se svým projektem Harimata a Bulhar Stefan Ivanov s projektem Stepsss obdrží stipendium na postgraduální program v roce 2014. Projekt Harimata usnadňuje provádění lékařské diagnózy za pomoci připojení mobilních zařízení k monitoru. Projekt Stepps zase pomáhá nejen sportovcům vyhnout se zranění nebo urychlit zotavení po úrazech a operacích dolních končetin.

Společnost GE je jednou z největších nadnárodních společností a o inovaci usiluje dlouhodobě. Každý rok investuje do výzkumu a vývoje přes šest miliard amerických dolarů. Divize společnosti GE Healthcare nedávno založila v Budapešti softwarové vývojové středisko, které je jednou z největších investic do výzkumu a vývoje v Maďarsku za poslední desetiletí. Středisko bylo zřízeno se záměrem vyvinout informační systém, který by zefektivnil a zjednodušil datové toky a pracovní úkony, a tak přispěl k zásadní reformě zdravotnictví po celém světě.

„Region střední a východní Evropy disponuje značným talentem, nicméně je zapotřebí podpory, aby se tento talent proměnil v inovaci. Dnešní vítězové Global Impact pořádané Singularity University jsou toho důkazem. Jsem hrdý na to, že významné společnosti jako GE mohou sloužit jako katalyzátor při rozvoji regionu střední a východní Evropy a jeho transformaci v centrum přispívající k vytvoření ekosystému, v němž neúspěch není hřích, nýbrž další krok na cestě k úspěchu,” říká Lajos Reich, generální ředitel GE Healthcare Hungary, jež je diamantovým sponzorem dnešní konference Singularity University v Budapešti.

O společnosti GE

Společnost GE (NYSE:GE) pracuje na projektech, které mění svět. S pomocí nejmodernějších technologií řeší její špičkoví odborníci i zdánlivě neřešitelné problémy. Společnost přináší řešení pro energetiku, zdravotní péči, přepravu, finance i domácnosti. Jejím cílem je poskytovat lidem po celém světě stále účinnější nástroje pro vyspělejší stavebnictví, přepravu, energetiku a lékařství. Společnost GE proměňuje ideje ve skutečnost. Více informací o společnosti GE naleznete na www.ge.com.

Nejnovější informace o GE v regionu střední a východní Evropy najdete na blogu GEE for CEE http://geforcee.geblogs.com/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…