Gabriel Artemis: Pohádky – kniha o Západu bez akademické a politické korektnosti

15.12.2014 10:59 | Zprávy

Roli vypravěče pohádek na sebe ve své nové knize vzal český autor Gabriel Artemis. Podobné pohádky nejsou v současném mediálním prostoru příliš slyšet! Pohádky, které naše politická a akademická korektnost i vžité stereotypy odsuzují do zapomnění.

Gabriel Artemis: Pohádky – kniha o Západu bez akademické a politické korektnosti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Srbský bojovník mluví s reportéry

Evropa se díky letošní ukrajinské tragédii velmi změnila. Rychle se změnila! Události ještě před rokem považované za nemyslitelné jsou dnes běžnou součástí naší společenské diskuze. Na násilí je našimi médii a společenskými elitami opět pohlíženo jako na instituci, k níž je možné se uchýlit v případě potřeby řešení politických neshod. V tomto světle se dvě světové války vedené na evropském kontinentu zdají být lekcemi, z nichž jsme se nic nenaučili!
Verbálně lpíme na svobodě a demokracii, ovšem naše činy – od vojenských angažmá ve světě, přes mučení CIA, po skandální odhalení Edwarda Snowdena – ukazují na zcela jinou stránku našich tužeb a přání! O tom, proč je pro nás tak snadné uchýlit se k válčení a umlčování lidí myslících jinak, i o tom, proč evropská společnost nyní umírá před očima, vypráví kniha Pohádky Gabriela Artemida. Celá je zdarma ke stažení na adrese: www.gabrielartemis.cz 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Na soutěži „Slezská Harta 2024“ poměřovalo své síly dvacet týmů

22:04 HZS ČR: Na soutěži „Slezská Harta 2024“ poměřovalo své síly dvacet týmů

Vodní nádrž Slezská Harta hostila, ve středu 12.6.2024, letos již XXIV. ročník soutěže ve vodním zác…