Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko nabídne gurmánské speciality i zábavu

29.09.2016 16:53

Chcete vědět, jak chutnají regionální speciality z našeho kraje a užít si den plný dobrého jídla, pití a zábavy? To vše nabízí šestý ročník úspěšného gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko, který realizuje Moravskoslezský kraj. Akce odstartuje tuto sobotu 1. 10. V 9:00 hodin v areálu Trojhalí Karolina v Ostravě.

Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko nabídne gurmánské speciality i zábavu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Těší mě, že minulé ročníky gastrofestivalu se setkaly s velmi kladným ohlasem. Letos je pro návštěvníky připraveno překvapení v podobě zajímavé soutěže, která pochopitelně souvisí s gastronomií, ale dopředu nechci víc prozrazovat,“ říká náměstek hejtmana pro cestovní ruch Ivan Strachoň. „Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko se stal v našem kraji příjemnou tradicí, kterou se budeme snažit i v budoucnu stále rozvíjet o nová gastropřekvapení,“ dodává náměstek Ivan Strachoň.

Návštěvníci gastrofestivalu mohou i letos ochutnat krajové recepty i regionální potraviny a podívat se na vlastní oči, jak vaří Filip Sajler a Ondřej Slanina, kteří jsou známí z pořadu České televize Kluci v akci. Na programu jsou také gastrohrátky Chillimanie s kořením chilli, čajová show, netradiční pochutiny z hmyzu i představení dua Swing Twins. Program gastrofestivalu ukončí koncert skupiny No Name.

Pro malé návštěvníky jsou připraveny dílničky, workshopy, divadelní, taneční a žonglerská představení i poznávací soutěž Cesta kolem světa o ceny.

Vstupné pro osoby starší deseti let činí 50 korun, pro rodiny s dětmi (maximálně 2 dospělí) 100 korun. Děti do 10 let a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…