Generál Josef Bečvář si prohlédl Vojenské technické muzeum v Lešanech

14.07.2017 14:51

Náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Josef Bečvář navštívil ve středu 12. července Vojenské technické muzeum v Lešanech. Ředitel Vojenského historického ústavu (VHÚ) Praha plukovník Aleš Knížek ho provedl areálem muzea, představil sbírkové fondy a seznámil s aktuálními úkoly VHÚ.

Generál Josef Bečvář si prohlédl Vojenské technické muzeum v Lešanech
Foto: pplk. Jindřich Plescher
Popisek: Vstup do Vojenského technického muzea v Lešanech.

Vojenské technické muzeum se nachází v areálu bývalých dělostřeleckých kasáren a nabízí celou řadu expozic a také arénu, kde jsou během roku pro návštěvníky organizované akce s ukázkami vojenské techniky a bojové činnosti. V muzeu je k vidění přes sedm set exponátů, především tanky, kanony, obrněná, nákladní i osobní vojenská vozidla, motocykly, raketová technika, spojovací a ženijní prostředky a logistický materiál pocházející od roku 1890 až po současnost.

Generál Josef Bečvář si během návštěvy prohlédl depozitáře i jednotlivé expozice a zavzpomínal na techniku, kterou během své služby zažil. „Spolupráce s Vojenským historickým ústavem je pro nás nesmírně důležitá, protože kromě uchovávání tradic našich ozbrojených sil velmi významně přispívá i k jejich propagaci na veřejnosti,“ konstatoval během návštěvy v Lešanech generál Josef Bečvář.

Mimo Vojenského technického muzea Lešany mohou zájemci o vojenskou historii navštívit další muzejní instituce VHÚ - Letecké muzeum Kbely, Národní památník hrdinů heydrichiády v Resslově ulici v Praze a expozici ve Schwarzenberském paláci na Hradčanech. Hlavní budova Vojenského historického ústavu Praha, kde sídlí i Armádní muzeum na Žižkově, je nyní z důvodu komplexní rekonstrukce uzavřena. Otevření nových expozic, které oproti dnešnímu stavu čtyřnásobně zvýší svou plochu, je plánováno v roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…