Generali: Poslední klienti CK HELLAS – nejen Řecko se vrátí zpět do ČR dnes večer

18.08.2014 17:03

Z řecké Soluně se dnes letecky vrátí zpět do vlasti posledních 39 klientů cestovní kanceláře HELLAS – nejen Řecko, která minulý týden ve středu 13. srpna vyhlásila úpadek. Všech 121 turistů, jejichž návrat zajišťovala asistenční služba pojišťovny Generali, u které byla CK pojištěna, se do ČR vrátilo v původně plánovaných termínech.

Generali: Poslední klienti CK HELLAS – nejen Řecko se vrátí zpět do ČR dnes večer
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou zajišťovala garance na ubytování do doby plánovaného odletu ve všech případech, které si to vyžadovaly. Jednalo se o většinu českých turistů, kteří vycestovali s CK HELLAS – nejen Řecko. Všech 121 českých turistů dokončilo dovolenou v hotelích, ve kterých byli ubytováni. „Pro všechny turisty zajistila naše asistenční služba transfery na letiště a podle typu zájezdu také letecké či autobusové spojení zpět do vlasti. Se zajištěním autobusu pomohla také sama majitelka cestovní kanceláře,“ doplňuje Jiří Cívka, tiskový mluvčí pojišťovny Generali.

CK HELLAS – nejen Řecko byla pojištěna na 3,9 milionu korun. Podle informací CK by měl být tento limit dostatečný k vypořádání všech oprávněných nároků jejích klientů. Kromě 121 českých turistů, jejichž návrat se postarala Generali, se úpadek dotkl dalších 250 klientů, kteří už na svou dovolenou s CK HELLAS – nejen Řecko bohužel neodjedou.

Poškození klienti této CK se mohou již nyní obracet na asistenční službu Europ Assistance. Podrobné pokyny naleznou na internetových stránkách www.generali.cz. „Klienti cestovní kanceláře HELLAS – nejen Řecko, kteří měli uzavřené individuální připojištění neuskutečnění zájezdu od Generali, mohou očekávat výplatu pojistného plnění do 14 dnů,“ dodal Jiří Cívka, tiskový mluvčí pojišťovny Generali. V opačném případě je z procesních důvodů lhůta až 6 měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …