Generali: Povodně 2013 - nejvyšší budou průmyslové škody

19.06.2013 17:21

Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali nadále přímo v terénu registrují škody a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění.

Generali: Povodně 2013 - nejvyšší budou průmyslové škody
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Společně s operátory kontaktního centra dosud zaregistrovali přes 2 300 škod za 554 milionů korun.  Více než 40% těchto škod je k dnešnímu dni zlikvidováno. V průběhu posledních sedmi dnů výrazně přibývají velké škody. Postupně je hlásí obce, podnikatelé, zemědělci. Nejvyšší škody však budou v pojištění průmyslu. Již nyní překročily čtvrt miliardy korun. Celkem by velká voda mohla klientům Generali způsobit na 3 000 škod za 650 milionů korun.
 
Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali.
 
Regiony
 
Škody, které způsobily přívalové deště a následné povodně a záplavy na Ústecku, překročily škody ve středních Čechách. Jen v Ústeckém kraji způsobila velká voda přes 530 škod za čtvrt miliardy korun. Ve Středočeském kraji evidují naši klienti více než 700 škod za 153 milionů korun. Mezi nejvíce postižené oblasti patří také hlavní město Praha, kde se škody pohybují kolem 75 milionů korun.
 
Nejvyšší počet škod hlásí klienti Generali z Prahy, Litoměřicka, Prahy-západ, Mělnicka, Táborska, Ústecka a Děčínska.
 
Odvětví
 
Největší spoušť zanechala velká voda na rodinných domech a domácnostech. Jejich majitelé dosud nahlásili přes dvě třetiny ze všech povodňových škod. Aktuálně se jedná o 1 670 případů za 101 milionů korun. Druhou nejpočetnější skupinou jsou podnikatelé a vlastníci kancelářských a obytných budov. Ti dosud zaregistrovali přes 340 škod za 85 milionů korun. Zemědělci zatím vyčíslili škody na 23 milionů korun. Nejvyšší škody budou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu. Již nyní překročily čtvrt miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…