Generali: Povodně 2013 - třetina nahlášených škod je zlikvidována

16.06.2013 11:35

Klienti Generali dosud nahlásili přes 2100 škod, které vyčíslili na 415 milionů korun.

Generali: Povodně 2013 - třetina nahlášených škod je zlikvidována
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Velká voda zanechala největší spoušť na rodinných domech a domácnostech. Tyto škody tvoří až tři čtvrtiny všech povodňových škod. Mobilní technici a likvidátoři budou v terénu i o víkendu. Především díky jejich nasazení a mimořádným opatřeným je k dnešnímu dni zlikvidována třetina nahlášených škod. V posledních dnech rostou především velké škody. Postupně je hlásí nejen podnikatelé, ale také obce a zemědělci. Vůbec nejvyšší škody způsobila velká voda na průmyslových objektech. Celkem by povodeň mohla klientům Generali způsobit na 4 000 škod za půl miliardy korun.
 
Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Počet příchozích hovorů a e-mailů je v těchto dnech vyšší o desítky procent. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali. Kromě tradičních komunikačních kanálů využívá Generali pro kontakt s klienty také sociální sítě Twitter a Facebook.
 
Regiony
 
Přívalové deště a následné povodně a záplavy nejvíce postihly naše klienty ze středních Čech, kde evidujeme na 640 škod za 146 milionů korun. Druhou nejvíce zaženou oblastí je Ústecký kraj, kde likvidátoři Generali dosud zaregistrovali škody za 127 milionů korun. Třetí v pořadí je hlavní město Praha, kde se škody aktuálně pohybují kolem 73 milionů korun.
 
Odvětví
 
Tři čtvrtiny všech škod registrují majitelé rodinných domů a domácností. Ti dosud nahlásili přes 1 500 škod za 103 milionů korun. Druhou nejvíce dotčenou skupinou jsou podnikatelé a majitelé obytných a kancelářských budov, kteří evidují více než 300 škod za 80 milionů korun. Na 40 škod za 17 milionů již nahlásili také zemědělci. Nejvyšší škody jsou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu. Zatím se pohybují kolem 131 milionů korun.
 
Další podrobnosti naleznete v přiložené tiskové zprávě. V případě doplňujících dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…