HK ČR: Předvolební diskuse podnikatelů s politiky

15.09.2017 17:27

Účastníci v pořadí již osmé předvolební diskuse Hospodářské komory České republiky budou diskutovat o zásadních problémech českého trhu práce, kterými jsou například příliš vysoké odvodové zátěži na sociální a zdravotní pojištění, nedostatku kvalifikovaných pracovníků, politicky motivovaném každoročním navyšování minimální mzdy, tedy potížích, které v souhrnu dlouhodobě snižují konkurenceschopnost českých firem.

HK ČR: Předvolební diskuse podnikatelů s politiky
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Diskuse se nepochybně dotkne také legislativních počinů stávající vlády v oblasti trhu práce, ať již zavedení nových sociálních dávek (např. otcovská dovolená nebo dlouhodobé ošetřovné) či návrhů, které uvízly v legislativním procesu (novela zákoníku práce či zrušení tzv. karenční doby). Otevřeno bude jistě i téma tzv. Práce 4.0 tedy postupné digitalizace a robotizace práce ve výrobě i službách, jež s sebou neodvratně přináší nahrazování lidské práce stroji a moderními technologiemi.

Účastníci:

Radka Maxová, ANO
Michal Pícl, ČSSD
Jan Bartošek, KDU-ČSL
Marek Benda, ODS
Jiří Dolejš, KSČM

a další účastníci z řad politiků z TOP 09, představitelů státní správy a podnikatelů.
Moderuje Petr Musil.

Termín: úterý 19. září, 10–13 hod.

Místo: Florentinum (recepce A), Na Florenci 2116/15, Praha 1

Novinářské akreditace:
Prosím o včasné nahlášení akreditace na e-mailové adrese press@komora.cz.

O předvolebních diskusích Politika & Podnikání | Volby 2017:

S jakými programovými východisky vstoupí politické strany a hnutí do voleb? Hospodářská komora České republiky jakožto nejvlivnější a jediný zákonem ustanovený zástupce podnikatelů v zemi organizuje v souvislosti s nadcházejícími podzimními volbami 2017 sérii předvolebních diskusí představitelů politických stran ucházejících se o voličské hlasy se zástupci firem. Diskuse pomohou politickým stranám identifikovat, vyhodnotit a naplánovat příležitosti a rizika vznikající v důsledku politických rozhodnutí, dále přispějí ke zkvalitnění přijímaných regulatorních opatření ovlivňujících podnikání a pomohou k samotné tvorbě a realizaci jednotlivých politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…