HK ČR nadále nesouhlasí s omezením pracovní doby o svátcích

20.01.2015 15:48

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) vyjadřuje opětovný nesouhlas se senátním návrhem novely o omezení pracovní doby o vybraných svátcích a reaguje tak na dnešní sdělení, že tento návrh hodlá společně prosazovat vládní koalice.

HK ČR nadále nesouhlasí s omezením pracovní doby o svátcích
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Již v minulém roce, a to jak před srpnovým jednáním vlády, tak i před prosincovým 1. čtením v Poslanecké sněmovně, HK ČR upozorňovala na to, že jakákoliv regulace prodejní doby zákonem je neodůvodněným zásahem státu do soukromoprávních vztahů podnikatelských subjektů. Omezení prodeje, jak jej navrhuje projednávaná předloha, zasahuje provozovny větší než 200 m2, čili se vztahuje především na velké řetězce. Taková regulace je s přihlédnutím na skutečnost, že do zmiňované metrážní kategorie spadá více jak 80 % obchodů v Česku z našeho úhlu pohledu diskriminační. Zákon, tak jak je předkládán, nechrání nejen podnikatele, ale ani zaměstnance a v konečném důsledku ani spotřebitele. Neoddiskutovatelný je podle nás i reálný dopad na prohloubení nezaměstnanosti anebo oblast cestovního ruchu, a právě proto považujeme tento senátní návrh i nadále za bezúčelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…