HZS: Aktuální informace z Nepálu

06.05.2015 12:55

Včera, dne 5. května 2015, bylo do 16.00 hodiny ošetřeno 100 pacientů, z toho 38 mobilním zdravotnickým týmem. Ten byl ve složení 2 lékaři, 2 sestry, 2 hasiči a velitel týmu vyslán do obce Banskharka.

HZS: Aktuální informace z Nepálu
Foto: pixabay.com/moonykim
Popisek: Nepál, ilustrační foto

Od rána byl na cestách také průzkumný tým (tzv. Recco tým), který navštívil základnu polského zdravotnického týmu. Dále byl proveden průzkum v obci Timbu, kde působí novozélandský tým (nevládní organizace zabývající se distribucí potravin a přístřešků). Po poradě s představiteli této organizace a představitelem nepálské armády došlo ke shodě v nasazení mobilního zdravotnického týmu v Timbu, cca 20 km od Melanchi. Nasazení je naplánováno na dnešek 6. května 2015.

Průzkumný tým se v doprovodu nepálské armády dostal na stavbu tunelu pro dodávku vody do Káthmándú. Při cestě tam byli přepraveni vojáci, kteří evakuovali sklad výbušnin. Čeští hasiči upozornili odpovědné osoby na nebezpečí kontaminace řeky – zdroje pitné vody z poškozené nadzemní čerpací stanice nafty a doporučili jim vyčerpání této nafty a odvoz. Dále byla z naší strany doporučena sanace uniklých provozních kapalin z poškozených vozidel, aby nedošlo k poškození životního prostředí.

Traumateam úzce spolupracujeme nepálskou nevládní organizací Child Reach, která provádí terénní průzkum a pomáhá týmu s péčí o rodinné příslušníky pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…