HZS ČR: Česká republika posílá na pomoc do Thajska své hasiče

08.07.2018 12:15

Oba naši styční důstojníci, ppor. Mgr. Petr Vodička z HZS hl. m. Prahy a plk. Ing. David Kareš ze Záchranného útvaru HZS ČR, se po příletu do Bangkoku sešli se zástupci České ambasády i se zástupci místních úřadů. Poté se společně vnitrostátní linkou přesunuli na místo události.

HZS ČR: Česká republika posílá na pomoc do Thajska své hasiče
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Zde se oba styční důstojníci zaregistrovali v místním  krizovém štábu a začali se rozhlížet po místě, nejbližším okolí a terénu. Během dnešního dopoledne se byli podívat přímo v jeskyni, aby zvážili možnost využití velkokapacitních čerpadel. Bohužel, velkokapacitní čerpadla nelze použít z důvodu jejich váhy a obtížné manipulovatelnosti. Terén je zde členitý a není možné čerpadla na místo řádně dopravit a usadit. 

Dalším návrhem bylo využití kalových čerpadel s výkonem 800 l vody/min, která jsou lehčí a snadno manipulovatelná. Tuto informaci styční důstojníci zaslali na krizový štáb České republiky, kde s ní dále pracoval jak ministr vnitra, tak premiér. Ti rozhodli, že Česká republika oficiálně Thajsku kalová čerpadla nabídne.

Čeští zástupci tuto informaci předali na místní krizový štáb v Thajsku. Nabídka zněla 10 – 15 ks kalových čerpadel s obslužným personálem, který by činil cca 10 příslušníků HZS ČR a dále 4 potápěče.

V tuto chvíli se čeká na rozhodnutí thajského krizového štábu, jak vyhodnotí situaci, a zda nabídky využije. Poté už je jen otázkou hodin vypravit kalová čerpadla vč. příslušníků HZS ČR na místo určení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…