HZS ČR: Podpora integrovaného záchranného systému z EU fondů

13.10.2019 14:27

Ve středu 9. října 2019 se v Jihlavě uskutečnila konference Podpora integrovaného záchranného systému (IZS) z EU fondů.

HZS ČR: Podpora integrovaného záchranného systému z EU fondů
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Místo nebylo vybráno náhodně, protože právě v Jihlavě se nachází Skladovací a opravárenské zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky, které poskytlo zázemí i pro doprovodný program. Součástí prezentovaných témat bylo také představení návrhu podpory IZS v blížícím se programovém období 2021-2027.

Hasičský záchranný sbor ČR představil na konferenci například projekt informačního systému, který je využíván operačními středisky základních složek IZS při příjmu tísňových volání a následném vysílání sil a prostředků k řešení mimořádných událostí. Klíčovým přínosem projektu je zrychlení a zefektivnění spolupráce operačních středisek základních složek integrovaného záchranného systému, což se pozitivně projevuje při řešení mimořádných událostí a poskytování pomoci občanům. Dalším projektem, který poutá pozornost, je výstavby unikátního výcvikového střediska ve Velkém Poříčí, které díky svému architektonickému řešení umožňuje simulaci komplikovaných zásahů ve velmi specifických podmínkách – při silném větru či přívalech sněhu. Kromě lezeckých stěn je zde i rozběhová dráha, studniční šachta nebo hasičská věž s bazénem.

To, jak funguje spolupráce složek IZS v praxi mohli účastníci konference vidět při komentované ukázce zásahu u dopravní nehody. Ta proběhla v areálu HZS ČR v Jihlavě, kde byla také umístěna technika Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby, která byla spolufinancovaná z evropských projektů.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…