HZS ČR: Slovinská delegace se zajímala o linku 112 a evropské dotace

15.10.2016 22:07

Ve středu 12. října 2016 MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR přijalo vzácnou návštěvu v podobě zahraniční delegace ze Slovinka.

HZS ČR: Slovinská delegace se zajímala o linku 112 a evropské dotace
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Konkrétně se jednalo o generálního ředitele Úřadu pro civilní ochranu a řešení mimořádných událostí pana Darko Buta s kolegy a velitele Svazu dobrovolných hasičů Slovinska pana Franciho Peteka se svým zástupcem.

Za MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR se slavnostního přijetí zúčastnil generální ředitel genmjr. Ing. Drahoslav Ryba a náměstek pro řízení lidských zdrojů plk. Mgr. Josef Slavík. K jednání byli dále přizváni starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a velvyslanec Slovinska v ČR.

Témata jednání byla zaměřena především na oblast ochrany obyvatelstva a fungování integrovaného záchranného systému.  Slovinská strana se živě zajímala též o české zkušenosti s financováním projektů z evropských peněz a o odbavování hovorů na telefonním centru tísňové linky 112.

Během pátku 14. října 2016 zahraniční delegace navštíví Školní a výcvikové zařízení HZS ČR v Brně a Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…