HZS: Generální ředitel HZS ČR ocenil účastníky kurzu OPCW

25.05.2017 21:04

Ve středu 24. května 2017 proběhlo v Institutu ochrany obyvatelstva závěrečné cvičení kurzu OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - Organizace pro zákaz chemických zbraní).

HZS: Generální ředitel HZS ČR ocenil účastníky kurzu OPCW
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Účastníci, kteří v tomto zařízení absolvovali odborný praktický výcvik, pocházeli ze všech koutů světa, konkrétně z Arménie, Brazílie, Ekvádoru, Řecka, Grenady, Iráku, Itálie, Keni, Malajsie, Filipín, Paraguaye, Rumunska, Rwandy, Španělska, Srí Lanky, Tanzanie a Ugandy.

Všichni účastníci zdárně zdolali i včerejší poslední zkoušku, kterou bylo závěrečné cvičení na téma "Detekce a likvidaci nebezpečné chemické látky na autobusové zastávce". Toto cvičení probíhalo prakticky celý den a účastníci při něm museli dokázat, že se na kurzu naučili všechny činnosti, které je potřeba vykonat při zásahu na chemickou látku.

Dnes, 25. května 2017, účastníky kurzu přijal generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, který jim poděkoval za účast v kurzu, pogratulovat k jeho zdárnému dokončení a rozdal jim certifikáty o absolvování kurzu.

Všichni účastníci kurzu jsou nyní experty na problematiku zvládání mimořádných událostí s únikem nebezpečné chemické látky a zároveň ve svých zemích mohou školit další odborníky.

Kurzy v oblasti ochrany před účinky chemických zbraní jsou pořádány pod hlavičkou OPCW, se kterou Institut ochrany obyvatelstva spolupracuje již od roku 1998. Jednalo se tedy již o 19. ročník kurzu.

Navíc, v roce 2016 čeští odborníci poprvé školili své kolegy i přímo v jejich domovině, konkrétně v Paraguay v Jižní Americe (18. – 22. dubna 2016) a v africké Ugandě (14. - 18. listopadu 2016). Více informací ZDE

Institut ochrany obyvatelstva obdržel v roce 2016 nejvyšší ocenění Národní ceny kvality ČR v programu Excelence veřejného sektoru. Více informací ZDE

Institut ochrany obyvatelstva je zařízením MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky s posláním zabezpečovat vědecko-výzkumnou, vzdělávací, informační a specializovanou činnost v oblastech ochrany obyvatelstva, civilního nouzového plánování, krizového řízení, integrovaného záchranného systému, ochrany kritické infrastruktury a zjišťování vzniku příčin vzniku požárů.

Další informace ke kurzům ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…