HZS: Záchranný útvar zabezpečí přepravu dvou mostových souprav pro Ukrajinu

21.11.2022 19:38 | Tisková zpráva

Jednotka Ministerstva vnitra-generálního ředitelství HZS ČR (MV-GŘ HZS ČR) zabezpečí nakládku a následnou přepravu humanitární pomoci pro Ukrajinu, která zamíří ve dnech 22. a 23. 11. do meziskladu v Polské republice.

HZS: Záchranný útvar zabezpečí přepravu dvou mostových souprav pro Ukrajinu
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Nakládka humanitární pomoci (HP) proběhla v pondělí 21. 11. ve skladu Správy státních hmotných rezerv (SSHR) ve Velkých Albrechticích, odkud se přesune do jedné z dislokací Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně. Konvoj s TMS zamíří do polského meziskladu v úterý ve 4 hodiny ráno.

Po vykládce prvních kusů techniky se tahače s návěsy přesunou zpět do skladu SSHR, kde proběhne nakládka zbylých částí mostových souprav, které zamíří do Polska zpět ve středu ráno.

Transport dvou kusů TMS bude zajištěn sedmi soupravami tahačů s návěsy a pěti nákladními automobily ZÚ HZS ČR, které budou doplněny o dvě doprovodná vozidla. Personálně bude přeprava zastřešena 28 příslušníky ZÚ HZS ČR.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…