Hasiči DPP dostali moderní vybavení za zhruba 10 milionů korun

27.09.2018 18:40

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) předal podnikovým hasičům novou techniku. Pracovníci Hasičského záchranného sboru DPP získali novou cisternu, dvě vozidla Volkswagen Caddy, přívěsný přetlakový ventilátor a přečerpávačku kyslíku.

Hasiči DPP dostali moderní vybavení za zhruba 10 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Hasiči jsou pro nás nesmírně důležití, jako jediní v republice zasahují i v metru. Tomu by mělo odpovídat i jejich vybavení, které musí být na úrovni. Jsme rádi, že jsme mohli našim hasičům, kteří se starají o zajištění bezpečnosti v pražské MHD, dát moderní techniku, která jim ulehčí jejich záslužnou práci,“ říká generální ředitel a předseda představenstva DPP Martin Gillar.

„Vedení DPP se příkladně stará, abychom technologicky drželi krok s dobou. Obzvlášť se těšíme na novou cisternu CAS30 – Tatra 815-7, která vymění tu, kterou jsme používali od sedmdesátých let. Všechna zařízení, která jsme koncem září od DPP získali, využijeme i pro potřeby zásahu v pražském metru,“ říká vedoucí Hasičského záchranného sboru DPP Karel Pátek s tím, že celková hodnota nové techniky dosahuje přibližně 10 milionů korun.

Hasičský záchranný sbor DPP tvoří celkem 147 zaměstnanců, profesionálních hasičů vyškolených a vycvičených pro oblast požární prevence a problematiku specifických zásahů v metru, provozu kolejových vozidel na tramvajových tratích a obecně v provozu městské hromadné dopravy. Součástí jednotky je i lezecká skupina vycvičená pro zásahy ve výškách a nad volnou hloubkou. HZS DPP spolupracuje s vnitropodnikovými útvary i složkami integrovaného záchranného systému, především Hasičským záchranným sborem hl. m. Prahy.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…