Hasiči z Teplárny Trmice mají za sebou perný rok

18.02.2015 18:18

Teplárenští hasiči mají za sebou za loňský rok na devadesát ostrých výjezdů. K dobře odvedené práci pomohla jak nová technika v podobně cisternových stříkaček, tak i preventivní výcvik.

Hasiči z Teplárny Trmice mají za sebou perný rok
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Za loňský rok vyjížděli teplárenští hasiči do terénu devadesátkrát. V rámci integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje sedmnáctkrát k požáru a ke třem dopravním nehodám. „Zasahujeme především v trmické teplárně, dále pak v blízkém okolí – městech Trmice a Ústí nad Labem,“ vysvětluje Proft, velitel pobočné stanice požární ochrany Teplárny Trmice. 

Technickou a technologickou pomoc poskytovala hasičská jednotka Teplárny Trmice ve dvaceti osmi případech. Jde například o čerpání, kácení, ale také o pomoc vztahující se na výrobu či technologii (chlazení, poplachy atd.). Kromě planých poplachů, různých kontrol protipožárních opatření, asistencí – například dohledem při sváření v prostorách se zvýšenou pravděpodobností vzniku požáru atd.

V loňském roce absolvovali hasiči několik cvičení. Jednalo se například o společné cvičení s leteckou záchrankou na komíně, další cvičení ve strojovně v Teplárně Trmice, proběhl také výcvik v ohňovém trenažeru ve Zbirohu a v litvínovském protiplynovém polygonu. „Cvičení je nedílnou součástí naší práce a slouží především k prevenci. Umožňuje nám se na samotnou zpravidla tvrdou realitu dobře připravit. Vyzkoušíme nejen sebe, ale prověříme také spolupráci s ostatními zaměstnanci teplárny a samozřejmě také techniku,“ dodává David Proft.

V průběhu roku došlo také k obměně vozového parku a do sboru přibyly dvě nové cisternové stříkačky CAS 30 a CAS 20. Díky novým vozům tak hasiči mohou efektivněji a účinněji zasahovat nejet při požárech, ale také při dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech, jakými jsou například povodně. Hasičského Mikuláše pak mohli z teplárny nadělit sborům dobrovolných hasičů hned ve třech obcích Svádově, Ryjicích a Stebně, které získaly čtyři dosavadní hasičská vozidla.

Hasiči z pobočné stanice požární ochrany Teplárny Trmice pracují na čtyři směny, ve dvanáct-ti hodinovém cyklu. Na každé směně je 1 velitel družstva, 4 strojníci a 1 dispečer. K zásahu vyjíždějí v pětičlenném složení.

Teplárna Trmice je součástí organizační jednotky Teplárny Hodonín, Poříčí, Tisová a Trmice v divizi výroba ČEZ, a.s. V současné době je v trmické teplárně, která patří do Skupiny ČEZ, instalováno 6 kotlů o celkovém tepelném výkonu 469,2 MWt a 6 turbogenerátorů na výrobu elektrické energie o výkonu 89 MWe. Do města Ústí nad Labem dodává teplárna 3700 TJ tepelné energie v páře za rok. Celkem je k ní připojeno více než 1300 odběrných míst. Teplem zásobuje zhruba 27 tisíc domácností a na tři desítky průmyslových podniků ve svém okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

10:04 Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

Při dopravních nehodách zemřelo v loňském roce 39 cyklistů. 72% z usmrcených cyklistů nepovažovalo z…