Hasičská fontána – největší vodní světelná show, jakou kdy Praha zažila

19.05.2018 20:21

Již za tři týdny se do Prahy sjede více než 1000 hasičů ze všech krajů České republiky, aby zde vzdali poctu československému státu a na motivy symfonické básně Vltava z cyklu Má vlast společně vytvořili největší hasičskou vodní fontánu na světě.

Hasičská fontána – největší vodní světelná show, jakou kdy Praha zažila
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Vltava se díky hasičským stříkačkám doslova vzedme do vzduchu a za doprovodu světel a hudby vytvoří unikátní a dosud nevídaný vizuální zážitek, kdy se před diváky odehraje světelný koncert a vodní balet několika tisíců kubických metrů vody v jednom okamžiku.

Akce se uskuteční v sobotu 2. června 2018 od 22 hodin na Rašínově a Hořejším nábřeží mezi Jiráskovým a Palackého mostem.

Cílem celé akce je oslava sta let české státnosti hasiči České republiky a představení jejich práce netradičním způsobem. Živá vodní fontána bude vytvořena za pomoci všeho, co hasiči ke své práci normálně používají - požární čerpadla, požární hadice, požární proudnice. Jednotlivé kompaktní vodní proudy budou obsluhovat uniformovaní hasiči, kteří již nyní své vystoupení secvičují.

Akci iniciovali dobrovolní hasiči z Libereckého kraje, kde má pořádání podobných menších, hasičských fontán již třicetiletou tradici. Pravidelně také pořádají tuto velkolepou podívanou jako vyvrcholení Hasičských slavností v Litoměřicích. Odtud pak přišel nápad originálně oslavit výročí sta let republiky a největší hasičskou fontánu v historii předvést v Praze na Vltavě. Pro tuto příležitost byl založen spolek Hasičské fontány a osloven Hasičský záchranný sbor ČR jako hlavní partner, který bude zajišťovat technickou podporu.

Oslavte i vy spolu s hasiči a dalšími přáteli významné výročí české státnosti, prožijte slavnostní večer plný akce a odneste si zprávu o tom, že Česká republika je díky svým hasičům v těch nejlepších rukou.

Více informací k organizaci akce ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…