Hejtman Miloš Petera zahájil výstavu Zemědělec 2015 v Lysé nad Labem

19.03.2015 21:17

Na Výstavišti v Lysé nad Labem začal ve středu 18. března již 42. ročník mezinárodní výstavy Zemědělec 2015.

Hejtman Miloš Petera zahájil výstavu Zemědělec 2015 v Lysé nad Labem
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

Výstava skončí v neděli 22. března a lze ji navštívit denně od 9:00 do 17:00. „Jarní výstavu si nikdy nenechám ujít, neboť představuje novinky z oblasti zemědělství a zahrady. Lidé si sem mohou přijet odpočinout, pobavit se a nakoupit vše potřebné od sazenic až po traktor,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD) na slavnostním zahájení výstavy, kterého se zúčastnila i radní pro oblast sociálních věcí a senátorka Emilie Třísková (ČSSD).

V sobotu 21. března dopoledne se slavnostně vyhlásí vítězové soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje roku 2014. Do klání se přihlásilo 13 výrobců ze středních Čech. O prestižní titul se v kategoriích alkoholické nápoje, víno, pivo, masné výrobky, mlýnské a pekárenské výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, mléko a mléčné výrobky a produkty ze včelího medu ucházelo 65 potravinářských výrobků. Oceněné produkty obdrží certifikát, který opravňuje k dvouletému užívání ochranné známky s logem soutěže. Návštěvníci výstavy si je budou moci koupit.

Výstavu Zemědělec 2015 doplňují další akce - Jezdecký festival, Jaro s koňmi, Bramborové dny, Polabský motýl a Zahradnické trhy. Výstaviště v Lysé nad Labem nabízí produkty od více než 200 tuzemských a zahraničních vystavovatelů. V nabídce jsou ovocné a okrasné stromky, květiny i zemědělská technika.

Tradiční Bramborové dny představí odrůdy vhodné pro zahrádkáře i pro velkopěstitele. Součástí je poradna odborníků na pěstování a ochranu brambor. Jezdecký festival oficiálně zahájí jezdeckou sezónu a souběžně s ním se uskuteční veletrh jezdeckých potřeb Jaro s koňmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…