Hejtman Netolický: Je nezbytné, aby ochrana hasičů byla na úrovni 21. století

21.08.2017 14:12

Pomoc Pardubického kraje na Zakarpatí se nezaměřuje pouze na rekonstrukce školek a škol, ale rozvíjí se také spolupráce na úrovni hasičů.

Hejtman Netolický: Je nezbytné, aby ochrana hasičů byla na úrovni 21. století
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

V rámci návštěvy Zakarpatské oblasti proto členové Zastupitelstva Pardubického kraje předali v Chustu darem osm kompletních sad osobních ochranných prostředků složených ze zásahového obleku, obuvi, přilby, rukavic a polohovacího pásu. Ty budou distribuovány na vybrané stanice v Zakarpatské oblasti.

„V našich podmínkách si dnes nedovedeme představit, že by hasiči při zásahu neměli kompletní ochranné pomůcky. Na Zakarpatí je těchto obleků velký nedostatek a při zásahu se setkáváme s různým oblečením, které pro zasahující hasiče představuje velké riziko. Považuji proto za nezbytné, aby ochrana hasičů byla na úrovni odpovídající 21. století,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Již v minulém roce jsme darovali jednotkám v Užhorodě a Mukačevu šest sad zásahových obleků v hodnotě 150 tisíc korun. Zároveň se snažíme zlepšovat jejich znalost při práci s mapovými podklady a systémy GPS. V letošním roce jsme přidali dalších osm sad obleků, které putují na vybrané stanice v celé oblasti,“ sdělil Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…