Hejtman Netolický obdržel čestnou medaili Veterán Policie ČR

18.01.2018 11:14

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický obdržel z rukou Jaromíra Charamzy čestnou medaili Veterán Policie České republiky II. stupně za dlouhodobou a aktivní činnost ve prospěch této organizace.

Hejtman Netolický obdržel čestnou medaili Veterán Policie ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Kraj v minulosti kromě jiného podpořil vznik publikace o zavražděném strážmistrovi Janu Hendrychovi, který přišel o život před sedmdesáti lety v lese u obce. V letošním roce by měla vzniknout další publikace, která připomene osud Marie Sedláčkové původem taktéž se Sloupnice.

„Jsem velmi rád, že jsou policejní veteráni aktivní nejen v rámci své profesní činnosti, ale snaží se připomínat také zapomenuté osudy lidí, kteří položili svůj život při obraně své vlasti. Minulý rok jsme podpořili vznik zajímavé publikace o strážmistrovi Sboru národní bezpečnosti Josefu Hendrychovi, který byl zastřelen před sedmdesáti lety nedaleko Sloupnice. Shodou okolností ze Sloupnice pocházela také Marie Sedláčková, jejíž příběh plánuje Jaromír Charamza zpracovat v letošním roce,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Osud této mladé ženy, která pro likvidaci vojáků SS využívala jejich lidské slabosti a pudů, jelikož se jednalo o velmi půvabnou ženu, je velice poutavý a dosud téměř nezpracovaný. Ve své době působila v Třebíči v ústavu, který se zabýval výrobou bakteriologických zbraní, které ona sama při partizánské činnosti využívala,“ sdělil hejtman Netolický s tím, že kniha by měla začít vznikat již v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…