Helena Vondráčková oslavila na hradě Karlštejně své 70. narozeniny! Dostala loutku i Diamantovou desku

26.06.2017 22:50

Na vyprodaném nádvoří hradu Karlštejn oslavila zpěvačka Helena Vondráčková své 70. narozeniny. Přímo v den jubilea jí tam přišla popřát tisícovka fanoušků, mezi kterými byla i řada známých osobností.

Helena Vondráčková oslavila na hradě Karlštejně své 70. narozeniny! Dostala loutku i Diamantovou desku
Foto: František Jirásek
Popisek: Po koncertě nakrojila Helena Vondráčková uvnitř hradu jahodový dort.

S některými gratulanty si dokonce zazpívala. Např. s Jitkou Zelenkovou, která Heleně darovala loutku s její podobiznou. „Nechala jsem ji vyrobit od mého dobrého kamaráda z Ostravy, loutkáře Davida Velčovského. Ptal se mě, jestli má vyrobit Helenu jako tenistku nebo zpěvačku. Řekla jsem tenistku a on ji vyrobil. Helenčin vizážista Zdeněk Fencl byl nadšený, jak je jako loutka nalíčená,“ řekla Zelenková.

Další gratulantka Olga Matušková s Helenou nejen zpívala, ale stala se i kmotrou její Diamantové kolekce, kterou před několika dny vydal Supraphon. Právě od něj také legenda českého popu obdržela na Karlštejně Diamantovou desku za úspěšný prodej alb v letech 1964-2017.

Dalším zpěvaččiným narozeninovým hostem byl Pavel Vítek. „Bylo to mé překvapení. Pavel seděl v hledišti jako divák, měl připravený mikrofon a při písni To se nikdo nedoví se ke mně připojil,“ prozradila Helena.

Olga Matušková byla kmotrou Heleniny Diamantové kolekce

Té na nádvoří a následně na společenském setkání, které uvnitř hradu připravil kastelán Jaromír Kubů, pogratulovali také Pavel Zedníček, Kristián Kodet, Felix Slováček nebo podnikatel Jiří Suchánek, který v New Yorku organizoval v letech 2000 a 2005 koncerty Heleny Vondráčkové a Karla Gotta v Carnegie Hall.

Od Supraphonu obdržela Diamantovou desku.

„A pak jsme se přesunuli s mým nebližším týmem na Řitku, kde jsme na zahradě slavili do nedělního rána. Jsem hodně unavená, ale bylo to skvělé. Nakonec jsem si narozeniny s číslovkou, kterou nemám vůbec ráda, moc užila,“ prozradila Helena.

Od Jitky Zelenkové dostala loutku se svojí podobou

Během duetu s Pavlem Vítkem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…