Hitem letošního roku jsou kroužky zaměřené na vědecké pokusy

08.09.2013 18:00

Každé září rodiče řeší nejen nástup dětí do školy, ale také výběr vhodných zájmových kroužků pro smysluplné užití volného času. Zájmy dětí a přání rodičů se vyvíjejí a podléhají módním trendům. Zatímco před pěti lety bylo populární hrát florbal či zpívat jako „superstar“, před dvěma roky chtěl každý vařit jako Babica či Pohlreich, letošním hitem jsou kroužky zaměřené na vědecké pokusy.

Hitem letošního roku jsou kroužky zaměřené na vědecké pokusy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaměstnanec v laboratoři

Obecně prospěšná společnost Kroužky si dala za cíl zvýšit primární gramotnost dětí již v mateřské škole u dětí od pěti let. A to formou zájmových kroužků, které budou děti bavit.

Poznávání základů chemie, fyziky a přírodovědy formou zajímavých a bezpečných pokusů budou hlavním letošním hitem v nabídce zájmových kroužků. „Školství nyní vychovává samé právníky, konzultanty, diplomaty, ale málokdo umí přemýšlet a vysvětlit přírodovědné zákonitosti a na ně navázat dalšími třeba technickými obory. Chceme probudit zájem o přírodní vědy už u dětí předškolního věku,“ vysvětlila Květa Štěrbová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Kroužky ČR východ.

Kroužek Vědecké pokusy je určen pro děti ve věku 5 až 9 let.  „Děti pracují podle metodiky vytvořené odbornými pedagogy, pracují s laboratorním materiálem, který do škol dodáváme v praktickém boxu, vše si zaznamenávají hravou formou do svého vědeckého deníku, dbáme na bezpečnost a záživnost každé lekce!" dodává Štěrbová.

Děti budou ve volném čase stále rády sportovat, věnovat se hudbě, nebo cizím jazykům, ale nyní mají možnost i prozkoumat a samy si vyzkoušet přírodovědné pokusy. Každé dítě láká použít pipetu, zkumavku nebo odměrnou kádinku a díky tomu zjistit, jak funguje například sopka. Je důležité, aby kroužek s vědeckými pokusy vedli pouze odborně školení učitelé, tak jak je to ve společnosti Kroužky.

Cena zájmového kroužku Vědecké pokusy činí 1050 Kč, včetně pomůcek a vědeckého deníku. Cena většiny dalších kroužků společnosti Kroužky, které probíhají přímo v MŠ a ZŠ, je 550 Kč. Více informací, jaký je vhodný kroužek pro vaše dítě, naleznete na www.krouzky.cz.

Společnost Kroužky organizuje zájmové aktivity již 15 let. Její kroužky navštěvuje celkem 10 tisíc dětí z mateřských a základních škol v Praze a východních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tiskovky.info

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…