Hospodářská a sociální rada Mostecka se připravuje na rok 2022

29.12.2021 10:07 | Tisková zpráva

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) má po svém prosincovém sněmu jasnou vizi o své činnosti v příštím roce. Také tentokrát se kvůli nepříznivé epidemiologické situaci konalo jednání formou elektronické komunikace.

Hospodářská a sociální rada Mostecka se připravuje na rok 2022
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Sněm, který se koná pravidelně dvakrát ročně, v červnu a v prosinci, schvaluje nejdůležitější materiály potřebné pro fungování regionální tripartity. Tím je například rozpočet a finanční řád, stejně jako seznam takzvaných nosných témat, kterými se bude HSRM v nadcházejícím roce zabývat. Všechny tyto podklady zástupci největších zaměstnavatelů, odborů, měst a obcí a dalších významných institucí, které Hospodářskou a sociální radu tvoří, na prosincovém jednání schválili.

Jedním z důležitých bodů prosincového jednání regionální tripartity byly výsledky dotazníkového šetření nazvaného Budoucnost pracovníků v hornictví a uhelné energetice. Materiál byl zpracováván pro potřeby Uhelné platformy Ústeckého kraje, která se má zabývat transformací regionu, jehož minulost i současnost je velmi významně spojena s těžbou a zpracováním uhlí.

Dotazníkového šetření se zúčastnilo celkem 1649 respondentů, cílovou skupinou byli zaměstnanci těžebních společností a uhelných elektráren na území Ústeckého kraje. Odpovídali na celkem 22 otázek a měli prostor i pro svůj komentář. Uhelná platforma Ústeckého kraje dotazník využije při vyhodnocování potřebnosti ekonomických a sociálních kompenzací pro zmírnění dopadů na zaměstnance postižené útlumem využívání uhlí v kraji. Materiál je k dispozici také na webových stránkách Hospodářské a sociální rady Mostecka.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Členové HSRM dostali mimo jiné také informaci o průběhu Chemického fóra Ústeckého kraje, které se konalo na konci listopadu a jehož tématem byla rovněž dekarbonizace nejen chemického průmyslu. Dozvěděli se i o semináři k Plánu spravedlivé transformace Ústeckého kraje. Předsedkyně HSRM Helena Veverková následně všem členům regionální tripartity poděkovala za spolupráci v roce 2021, popřála všem krásné a pohodové vánoční svátky, zdraví a štěstí v novém roce a mnoho osobních a pracovních úspěchů. Zároveň vyjádřila naději, že se všichni společně už budou moci setkat na prvním jednání HSRM v novém roce, které se uskuteční 10. ledna 2022.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s., vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 56 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s., je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…