Hospodářská a sociální rada Mostecka se vrátila k jednání online

02.11.2020 17:56

Hospodářská a sociální rada Mostecka se v říjnu opět vrátila k online jednání, které si vyzkoušela už na jaře, během první vlny koronavirové pandemie.

Hospodářská a sociální rada Mostecka se vrátila k jednání online
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Členové regionální tripartity i tentokrát dostali veškeré materiály elektronicky v dostatečném předstihu, aby si je stihli prostudovat. Do stanoveného termínu mělo předsednictvo možnost se k nim vyjádřit a hlasovat o navržených usneseních. 

Velkou část říjnové agendy HSRM tvořily informace z oblasti cestovního ruchu. Členové měli možnost se seznámit s nejnovějšími aktivitami kolem Moldavské dráhy. HSRM se už v minulosti připojila ke dvěma výzvám, které zájmové skupiny Moldavská dráha a Freiberská dráha formulovaly a zaslaly odpovědným úřadům. První se týkala snahy znovu spojit železniční trať přes česko-saskou hranici, druhá apelovala na urychlené vypracování studie proveditelnosti, aby bylo možné čerpat prostředky ze zdrojů EU. 

Dalšími z bodů byla činnost Destinační agentury Krušné hory a její plány na rok 2021 a také výsledky soutěže Krušnohorská NEJ, kam měla veřejnost možnost nominovat deset novinek roku 2019, které si podle návštěvníků zasloužily ocenění a jsou nejzajímavější destinací Krušných hor. Nejvíce hlasů získal FUNpark Most. Soutěž vypisovalo sdružení SPO-NA, které vzniklo při OHK Most a sdružuje všechny organizace a instituce, které se zabývají problematikou cestovního ruchu v regionu. Patří mezi ně i Odborná komise pro cestovní ruch při HSRM. 

Členové HSRM se mimo jiné dozvěděli také fakt, že do čela Okresní hospodářské komory byl na další funkční období zvolen Rudolf Jung, který bude podnikatele i nadále zastupovat v předsednictvu HSRM. A neméně důležitou informací bylo také ocenění předsedkyně HSRM Heleny Veverkové medailí hejtmana Ústeckého kraje za její aktivní činnost, kterou přispěla k rozvoji a propagaci Ústeckého kraje. 

Z dalších říjnových bodů online jednání HSRM stojí za zmínku určitě harmonogram zasedání regionální tripartity v příštím roce. Sejde se jako každoročně desetkrát, každé druhé pondělí v měsíci vyjma prázdnin, v červnu a prosinci se bude jako vždy konat sněm HSRM. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…