Hospodářská komora: České firmy míří do Ázerbájdžánu a Arménie

29.09.2021 16:14 | Tisková zpráva

Třináct tuzemských firem z oboru strojírenství, finančních služeb, zdravotnictví, energetiky nebo potravinářství ode dneška do pátku doprovází ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka během jeho cesty do Ázerbájdžánu a Arménie. Delegaci podnikatelů do kavkazských republik vede viceprezident Hospodářské komory Radek Jakubský.

Hospodářská komora: České firmy míří do Ázerbájdžánu a Arménie
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Po příletu do ázerbájdžánské metropole Baku čeká firmy podnikatelské fórum, po kterém budou následovat B2B jednání zástupců českých firem s potenciálními obchodními partnery.

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
První den programu zakončí společnou večeří se šéfem české diplomacie Jakubem Kulhánkem. Ve čtvrtek česká delegace přelétá z Baku do arménského hlavního města Jerevanu, kde se během pátku uskuteční druhé podnikatelské fórum a B2B rozhovory.

Arménie i Ázerbájdžán zaznamenávají v posledních letech silný růst ekonomiky a životní úrovně, což zvyšuje zájem obou zemí o investice ze zahraničí. Ty se týkají kupř. modernizace energetické sítě, zdravotnického systému nebo silnic. V posledních letech dochází také k výraznému rozvoji kolejové dopravy a výstavbě nových železničních koridorů.

Podnikatelé zamířili do Arménie pod hlavičkou Hospodářské komory naposledy v roce 2016. A to hned dvakrát, kdy do země doprovodili prezidenta republiky Miloše Zemana a tehdejšího ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Do Ázerbájdžánu pak firmy vedené komorou zavítaly v roce 2018 spolu s tehdejší šéfkou resortu průmyslu Martou Novákovou.

Do podnikatelské mise se mohla u Hospodářské komory přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Náklady spojené s organizací mise si, stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou, hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…