Hospodářská komora: Evropské komory povede zkušený Rakušan

29.10.2017 15:06

V čele Evropské asociace obchodních a průmyslových komor EUROCHAMBRES bude v příštích dvou letech prezident rakouské hospodářské komory Christoph Leitl.

Hospodářská komora: Evropské komory povede zkušený Rakušan
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Leitl je zkušeným podnikatelem, prezidentem rakouské komory, ale i dlouholetým zastáncem Evropské unie. V rámci mandátu se Leitl zaměří na prosazování volného obchodu, posílení podnikatelského ducha a vzdělávání. Pro lepší prosazování těchto priorit chce spojit síly s ostatními evropskými platformami zastupujícími byznys.

Vedle volby prezidenta si komory také zvolily své zástupce v Radě ředitelů EUROCHAMBRES, kde Hospodářskou komoru České republiky zastupuje její prezident Vladimír Dlouhý. „Priority pro další směřování asociace EUROCHAMBRES a její lobbistické aktivity v EU jsme definovali ve společném dopise komor Visegrádské 4 adresovaném novému vedení EUROCHAMBRES. Chceme upozorňovat na administrativní zátěž a překážky, které trápí naše podnikatele na vnitřním trhu,“ upozorňuje Vladimír Dlouhý.

Nad financemi EUROCHAMBRES bude dohlížet Irena Bartoňová Pálková, viceprezidentka Hospodářské komory České republiky, která byla zvolena členkou Rozpočtového výboru EUROCHAMBRES.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…